DK Nyt
Ida Auken: - Alle skal have råd til en kolonihave

Ida Auken: - Alle skal have råd til en kolonihave

Et nyt udvalg skal se på prisudviklingen i byernes grønne oaser - og være klar med udredning inden sommerferien i 2012
7. MAR 2012 10.59

- Det er utrolig vigtigt, at priserne for kolonihaver ikke eksploderer, så kun velstillede har råd til dem. Det ville jo være stik imod kolonihavetankegangen, for vi vil jo netop give både den unge familie og pensionister mulighed for at få råd til deres egen grønne plet. Vi vil se på, hvad det koster at have eller leje en kolonihave, så helt almindelige mennesker kan være med, siger miljøminister Ida Auken (SF).

Der findes omkring 62.000 kolonihaver i Danmark, hvoraf kommunerne ejer cirka 67 pct. Statsforvaltningen besluttede i 2009, at kommunerne skulle udleje kolonihavejord til markedspris. Det medførte stor usikkerhed om, hvad udlejningsprisen skulle være. Det er en af de ting, som ministerens kolonihaveudvalg skal diskutere. Udvalget mødtes for første gang mandag.

- Jeg forventer, at udvalget vil have en god dialog med alle parter. Så må vi se på, hvordan vi bedst muligt sørger for, at vi også i fremtiden har grønne åndehuller for både unge og ældre. Vi skal have styr på kolonihavernes vilkår, så vi ikke mister en del af en kultur, der har eksisteret i snart to århundreder, siger Ida Auken.

Udvalget skal komme med en udredning om priser for udlejning af jord til kolonihaver inden sommerferien 2012.

Kolonihaveudvalget består af Kolonihaveforbundet, KL, Københavns Kommune, Fødevareministeriet, Økonomi- og Indenrigsministeriet, Transportministeriet, DSB Ejendomsudvikling, NaturErhvervstyrelsen og Naturstyrelsen.


Foto: http://www.flickr.com/people/silkjaer/

https://www.dknyt.dkartikel/ida-auken-alle-skal-have-raad-til-en-kolonihave