DK Nyt
Hver femte unge tror ikke på egne evner

Hver femte unge tror ikke på egne evner

Vi har udviklet erhvervsskolerne til rene taberfabrikker for mange unge, mener DI

Hver femte unge på de danske erhvervsskoler tror ikke på, at de vil være i stand til at gennemføre uddannelsen til f.eks. mekaniker, smed eller datatekniker. Det viser undersøgelse blandt 900 erhvervsskoleelever, som Epinion har lavet for DI - Dansk Industri. Det fortæller DI's nyhedsbrev.

- Undersøgelsen er blot den sidste i en perlerække, der gennem længere tid har dokumenteret problemet fra forskellige vinkler: Vi har skabt en effektiv nederlagsfabrik for en stor gruppe unge på erhvervsskolerne. Selvom det er sket med de bedste intentioner, er der et presserende behov for at få det ændret, forklarer DI's erhvervsuddannelseschef, Lone Folmer Berthelsen.

Andre undersøgelser har tidligere dokumenteret, at 15-20 pct. af de unge, der folader folkeskolen, mangeler helt grundlæggende forudsætninger for at gennemføre en ungdomsuddannelse. Alligevel ender en del af dem på erhvervsskolerne. Udviklingen er alarmerende, fordi kravene til de faglærte, der er helt nødvendige for at få væksten tilbage, er stadigt stigende. 

- Vi er nødt til at skabe muligheder, der hjælper alle unge videre efter grundskolen - uanset forudsætninger. Men på erhvervsskolerne er vi samtidig nødt til at parkere socialpolitikken for en stund, og genskabe det uddannelsespolitiske fokus. Den nuværende kurs gavner hverken unge, virksomheder eller samfundet, siger DI's erhvervsuddannelseschef til DIs nyhedsbrev.

mou

https://www.dknyt.dkartikel/hver-femte-unge-tror-ikke-paa-egne-evner