DK Nyt
Hunde hygger om ældre på plejecentre

Hunde hygger om ældre på plejecentre

Frivillige besøgshunde på Odenses plejecentre
18. MAR 2011 9.28

ODENSE: Ældre Sagen i Odense og Odense Kommune har netop indledt et nyt samarbejde. Beboerne på fem af byens plejecentre vil fremover få glæde af et ugentligt besøg af en besøgshund. I dag kommer hunden Rasmus på sin første visit på Hjallese Plejecenter.

- Jeg er utrolig glad for, at vi nu kan tilbyde beboerne på fem af vores plejecentre glæden ved at være i jævnlig kontakt med et kæledyr, udtaler ældrerådmand Jane Jegind (V), der håber, at samarbejdet ikke alene vil skabe glæde på de fem plejecentre, men også med tiden kan udvides, så beboerne på alle kommunens plejecentre får en besøgshund.

Glade minder
De fem hunde har været på Trygfondens besøgshundekursus og bliver tilknyttet hver deres plejecenter. Her vil de komme på besøg hver uge - i følgeskab med deres ejer. Ældre Sagen glæder sig over at kunne være med til at give beboerne en anderledes og livsbekræftende oplevelse:
- Vi er glade for, at vi nu også kan tilbyde en besøgshund. Jeg er sikker på, at hundene vil bringe lykke, og at de vil kunne genopfriske glade minder hos mange af beboerne, fortæller Kathrine Sørensen, der er formand for Ældre Sagen i Odense.

https://www.dknyt.dkartikel/hunde-hygger-om-aeldre-paa-plejecentre