Hovsa - budgettet er skredet igen

Lokale politikere har ofte så ringe et overblik over kommunens økonomi, at budgettet sprænges år efter år
24. JAN 2011 7.13

Ugebrevet A4 har kortlagt samtlige danske kommuners evne til at forvalte økonomien, og i en lang række af de kommuner, der konsekvent overskrider budgetterne, lyder forklaringen, at man ganske enkelt mangler overblik og en alarmklokke, der kan ringe, når udgifterne begynder at løbe løbsk.

I alt viser kortlægning at kun 10 ud af 98 kommuner formåede at skabe et positivt resultat fra 2007-2009. Værst står det på serviceområdet, hvor hele 89 kommuner brugte flere penge, end der var afsat.

- Efter kommunalreformen havde vi svært ved at se, hvordan økonomien samlet set gik. Der tog lang tid, før vi fandt ud af, hvor slemt det stod til, siger Svend-Erik Nielsen, direktør i Halsnæs Kommune.

I Odsherred Kommune kom dele af underskuddet også bag på byrådet.

- Det er frustrerende. Det betød, at vi midt på året indførte indkøbs- og ansættelsesstop. Det er bedre i god tid at træde på bremsen i stedet for at jokke så hårdt på den, som vi har gjort. Men politikerne kan ikke træffe beslutninger, hvis vi ikke kender økonomien tilstrækkeligt, siger borgmester Thomas Adelskov (S).

https://www.dknyt.dkartikel/hovsa-budgettet-er-skredet-igen