DK Nyt
Hospitalsleder bedrog for 2,7 mio. kr. med fiktive fakturaer

Hospitalsleder bedrog for 2,7 mio. kr. med fiktive fakturaer

Helsingør Hospital chokeret over sag om bedrageri gennem fem år og 'stopper samarbejdet' med betroet medarbejder
8. APR 2011 6.54

HOVEDSTADEN: Helsingør Hospital stopper samarbejdet med en ledende medarbejder, efter at denne er sigtet for bedrageri for 2,7 millioner kroner, oplyser hospitalet. Bedrageriet får ikke fremtidige økonomiske konsekvenser for hospitalet.

Helsingør Hospital har ikke noget endeligt overblik over bedrageriet på nuværende tidspunkt. Men det ser ud til, at en betroet medarbejder gennem en periode fra 2006 til begyndelsen af 2010 har indgået aftaler med en række af de leverandører, som hospitalet er vant til at samarbejde med. Leverandørerne har så efterfølgende fremsendt fiktive fakturaer til Helsingør Hospital.

Grov og kompliceret sag
Helsingør Hospital har ikke fået anmærkninger fra revisionen i den periode, hvor bedrageriet har foregået. Hospitalet blev derfor først bekendt med sagen, da hospitalsdirektør Anne Hertz Rose blev kontaktet af politiet i går onsdag den 6. april.

- Jeg har det rigtig skidt med, at en medarbejder, vi alle har haft tillid til - tilsyneladende har bedraget os alle så groft. Men jeg er naturligvis glad for, at politiet nu er ved at optravle hele sagen, for det ser ud til at være en både grov og kompliceret, siger Anne Hertz Rose, direktør på Helsingør Hospital.

Der er ikke rettet mistanke mod andre ansatte på Helsingør Hospital. Sagen er isoleret til denne ene person. Men Helsingør Hospital samarbejder tæt med Nordsjællands Politi om at opklare sagen, som angiveligt er en del af en større bedragerisag

 

https://www.dknyt.dkartikel/hospitalsleder-bedrog-for-2-7-mio-kr-med-fiktive-fakturaer