DK Nyt
Horsens vil have forskere ud i virksomhederne

Horsens vil have forskere ud i virksomhederne

Et nyt og unikt samarbejde mellem erhvervslivet og studerende på Aarhus Universitet og VIA Campus Horsens skal give virksomhederne i kommunen sorte tal på bundlinjen

HORSENS: Aftalen, der indgås mellem initiativtageren Horsens Kommune, Horsens Erhvervsråd, Aarhus Universitet og VIA Campus Horsens, har tre hovedmål:

  • At der etableres et stærkere samspil mellem virksomhederne i Horsens Kommune og videnmiljøerne på Aarhus Universitet og VIA Campus Horsens
  • At gøre vejen til viden let for virksomhederne
  • At sikre og tiltrække højt kvalificeret arbejdskraft til virksomhederne i Horsens Kommune

 Der indgår bl.a. følgende konkrete succeskriterier:

  • 45 virksomheder i Horsens Kommune skal benytte tilbud om formidling af studenterjobs, praktik og studieprojekter
  • At der gennemføres 6 skræddersyede virksomhedsbesøg
  • At der indgås videnpartnerskaber
  • At Aarhus Universitet og VIA Campus Horsens deltager i en række erhvervsnetværksmøder

For borgmester Jan Trøjborg (S) går aftalen fint i spænd med Horsens' ambition om at skabe en stærk kobling mellem uddannelse og beskæftigelse:

- Det er et positivt skridt i bestræbelserne på at tage et solidt livtag med de store udfordringer, vi står over for i forhold til innovation, uddannelse og kompetenceudvikling. Vi er netop i gang med en organisationsændring i Horsens Kommune for at skabe en tættere helhed og sammenhæng mellem vores uddannelsesindsats og beskæftigelsesindsats, fordi vi ikke vil acceptere at tabe en hel ungdomsgeneration på gulvet på grund af krisen, som det skete i Danmark i 1980'erne.

- Den måske største udfordring for Danmark og for Horsens i de kommende år bliver at udvikle og styrke vores uddannelsesniveau, så vi kan klare os i den globale konkurrence. Og derfor er jeg rigtig glad for denne nye samarbejdsaftale, som kan være med til at løfte det lokale erhvervslivs vidensniveau, siger Jan Trøjborg.

Ifølge Torben Busk, erhvervschef i Horsens Erhvervsråd, er samarbejdsaftalen en spændende udfordring for virksomhederne, der giver dem mulighed for at tænke mere i udvikling:

- For at opnå de ønskede resultater med samarbejdsaftalen, skal virksomhederne investere de fornødne ressourcer og den nødvendige tid.  Til gengæld får de mulighed for - i samarbejde med forskere og studerende - at tilføre deres virksomhed ny viden og kompetencer. Noget der kan give endnu mere innovation og vækst, siger Torben Busk.

mou

 

https://www.dknyt.dkartikel/horsens-vil-have-forskere-ud-i-virksomhederne