DK Nyt
Horsens gør sig grøn før EU-folkene kommer

Horsens gør sig grøn før EU-folkene kommer

Andet kommunale solcelleanlæg op i Horsens - det tredje er på tegnebrættet
6. MAR 2012 5.59

HORSENS: Solceller på Horsens rådhus' sydvendte tagflade skal bidrage til strømforsyningen på rådhuset og til kommunens grønne profil.

- Solcellerne producerer en stor mængde grøn energi, og vi har forsøgt at udforme anlægget, så det er tilpasset rådhusets udformning i øvrigt, siger energikonsulent i kommunale bygninger i Horsens Kommune, Henri V. Nielsen, om de nye solceller, der skal monteres på de seks sydvendte tagflader.

De 632 M2 solceller kommer til at ligge fladt på taget som et langt, blankt bånd.

- Det tager ca. én måned at sætte anlægget op, og herefter kan det fungere uden vedligehold i rigtig mange år frem, siger Henri V. Nielsen. Han regner med, at anlægget er i fuld drift d. 1. april 2012 - lige tids nok til når Horsens skal være værtsby under det danske EU-formandskab.

- Det er helt oplagt, at solcelleanlægget skal medvirke til at markere Horsens Kommune som en grøn kommune under EU-formandskabet, hvor netop klima og bæredygtighed er på dagsordenen. Vi har længe haft ønske om få et solcelleanlæg på Rådhuset. I de seneste år er priserne blevet bedre, ligesom ordningerne med el-selskaberne er blevet mere favorable, så tiden er helt rigtig.

Han vurderer, at anlægget vil have tjent sig selv ind i løbet af 13,5 år med de nuværende el-priser.

BlueSolar er leverandør af anlægget, hvis størrelse er 100kW. Det forventes at kunne producere ca. 90.000kWh årligt, hvilket svarer til en reduktion af CO2-udledningen på 50 tons om året.

I Kommunens klimahandlingsplan er anbefalingen, at Horsens Kommune inden for de kommende år lægger 10.000m2 solceller på kommunale bygninger.

- Vi har allerede et anlæg, der kan producere 40.000 kWh årligt på Søvind Skole, og det fungerer rigtig godt. Samtidig med anlægget på Rådhuset, monterer vi et endnu større anlæg på Gedved Skole, siger Henri V. Nielsen.

Som endnu et bidrag til Kommunens grønne profil, udskiftes al belysning på rådhuset i månederne frem med energibesparende LED-belysning.

ka

 

 

https://www.dknyt.dkartikel/horsens-goer-sig-groen-foer-eu-folkene-kommer