DK Nyt

Holstebro vil have dobbeltkontrol og egne folk på minkforurening

KORT NYT6. JAN 2021 9.35
TEMA: Corona

HOLSTEBRO: Embedsmænd fra Miljøstyrelsen holder øje med de nedgravede mink ved Holstebro og er i dag på besøg for at se, om der er giftstoffer på vej ned i grundvandet. Men ifølge borgmester H.C. Østerby (S) er situationen så alvorlig, at han vil holde ekstra øje, siger han til Jyllands-Posten.

- I første omgang er jeg nødt til at sige, at jeg føler mig tryg ved Miljøstyrelsen, og at vi stoler på, at den udfører det, den har sagt, den vil. Det er Miljøstyrelsens opgave at være tilsynsmyndighed, men sagen har stor lokal betydning og opmærksomhed. Og jeg ønsker større gennemsigtighed. Jeg vil have, at vores folk skal være med på sidelinjen og holde øje med, at den gør det, den har lovet, siger H.C. Østerby til avisen.

Ifølge Miljøstyrelsen ligger minkene en halv meter over grundvandsspejlet, og derfor skal opgravningen gå hurtigt, lyder det fra flere sider. Fødevareminister Rasmus Prehn (S) har da også givet tilladelse til at suspendere en forudgående vvm-undersøgelse, så opgravningen kan ske hurtigst muligt.

ibs

https://www.dknyt.dkartikel/holstebro-vil-have-dobbeltkontrol-og-egne-folk-paa-minkforurening