DK Nyt
Holstebro rykker på seksualundervisning

Holstebro rykker på seksualundervisning

Kommunens unge kan nu se frem til at få seksualundervisning som en del af alle fag
19. APR 2012 10.05

HOLSTEBRO: Holstebro har som den første kommune i landet indført en lokal læseplan for seksualundervisning

- Som et timeløst fag er det vigtigt, at seksualundervisningen prioriteres og inddrages i alle skolens fag, når det er relevant, og at vi får sat fokus på tværfaglighed i form af et tæt samarbejde mellem lærere og sundhedsplejersker, siger Morten Flæng (S), formand for kommunens børne- og ungeudvalg.

Den lokale læseplan for seksualundervisning er en af milepælene i projekt 'Seksuel Sundhed', hvor Holstebro med satspuljemidler fra Sundhedsstyrelsen er modelkommune for resten af landet.

Kamp mod klamydia
- Udgangspunktet for at søge satspuljemidler i 2009 var en bevidsthed om, at kommunen havde et højt antal klamydiasmittede unge og en uensartet seksualundervisning, siger Morten Flæng.

Læseålanen tager udgangspunkt i en aktiv og involverende pædagogik, som benytter en stor variation af undervisningsmetoder. Det giver samtidig mulighed for at uddannele udvalgte lærer og et team af sundhedsplejesker.

De skal nu inspirere deres kolleger og sætte fokus på, at seksualundervisning ikke 'bare' handler om sexsygdomme, graviditet og prævention, men også om følelser, 'din og min krop', grænser, familier og venskaber.

krn

 

https://www.dknyt.dkartikel/holstebro-rykker-paa-seksualundervisning