DK Nyt

Holstebro forlader L90 kvit og frit

Kommunen hæftede ellers for 4-5 mio. kr. i affaldsselskabet
KORT NYT9. NOV 2011 14.54

HOLSTEBRO: -  L90 og Holstebro har lavet en fornuftig aftale, så Holstebro kan forlade selskabet, når vedtægterne er rettet til og godkendt af de øvrige kommuner og Statsforvaltningen, siger direktør Flemming Christensen fra L90.

Holstebro får lov til at forlade L90 uden, at det vil koste kommunen en krone. Kommunen hæftede ellers for 4-5 mio. kr., fortæller formanden for natur-, miljø- og klimaudvalg, Karsten Filsø (SF), oplyser DR Midt & Vest.

Ifølge Filsø er baggrunden en erkendelse af, at Holstebro har sit eget forbrændingsanlæg i modsætning til de andre medlemskommuner, det DONG-ejede Måbjergværk.

Det var oprindelig Ulfborg-Vemb Kommune, der var medlem af L90, og da den blev indlemmet i Holstebro i 2007, fulgte hele den nye storkommune med.

Holstebro-politikerne bryder sig ikke om L90's planer om at bygge et stort kraftvarmeværk ved Kjellerup med en kapacitet på 200.000 tons affald om året og synes hellere, at L90 skulle levere 100.000 tons affald til Måbjergværket som tidligere.

Leverancerne stoppede ved årsskiftet, og Dong Energy er nu nødt til at importere 80.000 tons affald fra England til Måbjergværket.

ka

 

https://www.dknyt.dkartikel/holstebro-forlader-l90-kvit-og-frit