DK Nyt
Holstebro får broderpart af sundhedspulje

Holstebro får broderpart af sundhedspulje

Ministeriet siger ja til lån på 70,1 mio. kr. fra en særlig pulje for 2012 til finansiering af det nye Center for Sundhed i Holstebro
11. APR 2012 14.52

HOLSTEBRO: Holstebro har om noget sted i landet været synomym med voldsomme beboerprotester mod sygehuslukning - og nu har kommunen fået tilladelse fra Økonomi- og Indenrigsministeriet til at optage et lån på 70,1 mio. kr. fra en særlig lånepulje for 2012 til finansiering af det nye Center for Sundhed i Holstebro. Den samlede pulje var på 100 mio. kr., oplyser kommunen.

Den samlede udgift til etablering af Center for Sundhed er beregnet til ca. 200 mio. kr. Tidligere har kommunen sammen med Region Midtjylland fået tilsagn om et tilskud fra staten på i alt 75 mio. kr. til projektet.

- Det er meget tilfredsstillende, at vi nu har fået endelig afklaring om de ting, vi har aftalt med staten i forbindelse med finansieringen af Center for Sundhed. Dermed har vi grundlaget på plads for det videre arbejde. Samtidig er der bl.a. via dialog med borgere og faggrupper i sundhedsvæsenet godt gang i en proces om, hvad centret konkret skal indeholde. Selve placeringen af centret i Holstebro forventer vi at have på plads inden sommerferien i år, siger borgmester H. C. Østerby (S.

Center for Sundhed projekteres til 12.700 kvadratmeter til praktiserende læger, speciallæger, kommunale sundhedstilbud og til en akutklinik, der skal drives af Region Midtjylland. Byggeriet ventes at kunne starte i slutningen af 2013.

ka

 

https://www.dknyt.dkartikel/holstebro-faar-broderpart-af-sundhedspulje