DK Nyt

Holland bekæmper ældres ensomhed med samtaleanlæg

Et hollandsk demensplejehjem har bygget et hus, hvor pårørende kan besøge deres ældre kun separeret af en glasrude og samtaleanlæg.

På et plejehjem for demente i den hollandske by Wassenaar forsøger man at bekæmpe ensomhed blandt ældre med glasruder og samtaleanlæg i en ny form for besøgshus, der skal mindske afstanden mellem plejehjemmets demente beboere, venner og familier i en tid, hvor de ellers ikke må få besøg på grund af smittefare. Det skriver Reuters.

Besøgshuset har glas på begge sider og er indrettet med lænestole på hver side af glasset, et sofabord med the eller kaffe, planter og andre hjemlige artefakter. Plejehjemmets beboere kommer ind til huset gennem plejehjemmets have, hvor huset ligger. De besøgende møder op til en tid, de har bestilt på forhånd og kommer ind fra en sti på den anden side.

- Først kan det være lidt overvældende for folk at se se for eksempel deres far eller mor efter tre og en halv uge, siger plejehjemmets direktør Willem Holleman til Reuters.

- Men når de først er inde, er der to følelser. Først en lille tåre, en slags glad sorg - den følelse. Så kommer det store smil frem hos begge, og så er det bare ren lykke at se hinanden igen, siger direktøren til Reuters.

I Holland har den sociale distance og andre tiltag været i brug siden 16. marts. Herhjemme er der besøgsforbud på plejehjem, medmindre beboeren er døende eller meget alvorligt syg.

Se billeder af besøgshuset her.

eo

https://www.dknyt.dkartikel/holland-bekaemper-aeldres-ensomhed-med-samtaleanlaeg