DK Nyt
Holbæk har landets bedste jobcenter

Holbæk har landets bedste jobcenter

LO har opgjort jobcentrenes resultater for tredje kvartal 2011 i det såkaldte Jobcenterindeks. Holbæk ligger øverst, Lolland tilhører bunden
16. FEB 2012 14.50

HOLBÆK: LO skriver på deres hjemmeside, at Jobcenteret i Holbæk Kommune sammenlagt klarer sig bedst ift. de fem kerneområder, som LO har fokus på. Det drejer sig om, hvor meget uddannelse og aktivering jobcentret tilbyder de arbejdsløse, hvor længe de arbejdsløse går ledige, hvor høj merledigheden er blandt indvandrere og efterkommere, samt hvor længe folk er på sygedagpenge.

Holbæk Kommunes flotte placering skyldes ifølge LO en høj aktiveringsgrad og uddannelsesandel samt lav varighed af sygedagpenge- og ledighedsforløb.

I følge Kenny Jensby, der er formand for udvalget for erhverv og beskæftigelse i Holbæk, er netop beskæftigelsen en højt prioriteret indsats.

- Det er som bekendt svære tider på jobmarkedet, og derfor er en målrettet og kompetent jobindsats afgørende. Vi har fokus på en hurtig og aktiv indsats. Og så følger vi indsatsen tæt, så vi hurtigt kan skifte spor, hvis der er behov for det. Medarbejdernes konsekvente udførelse af dette fokus er helt klart medvirkende til de gode resultater.

Beskæftigelsesindsatsen i Holbæk Kommune følger en nøje tilrettelagt beskæftigelsesplan og aktiveringsstrategi, som sikrer en målrettet indsats og baserer sig på viden om, hvad der virker.

Bred opbakning
Borgmester Søren Kjærsgaard (V) glæder sig over jobcentrets topplacering og påpeger nødvendigheden af en bred lokal opbakning.

- Vi er rigtig godt hjulpet af et aktivt erhvervsliv og gode samarbejdspartnere. Uden dem ville vi ikke have de samme muligheder for at skabe resultater. Og så har vi et godt og frugtbart samarbejde med Det Regionale Beskæftigelsesråd, der har været en vigtig bidragsyder til den proces, vi nu høster frugterne af.

Borgmesteren understreger, at Holbæk fortsætter indsatsen for højere beskæftigelse i tæt samarbejde med virksomheder, uddannelsesinstitutioner og andre samarbejdsparter, da udfordringerne fortsat er store.

I top 5 ligger også Fredensborg (2), Assens (3), Guldborgsund (4) og Ikast-Brande (5). Lolland er som nummer 91 i indekset det jobcenter, der samlet set klarer sig dårligst, på trods af en meget lav merledighed blandt ikke vestlige indvandrere. Her er det især en meget begrænset brug af uddannelse, der trækker ned. Med i bunden ligger Brønderslev (90), Hørsholm (89), Tårnby-Dragør (88) og Furesø (87).

lcl

 

 

https://www.dknyt.dkartikel/holbaek-har-landets-bedste-jobcenter