DK Nyt

Hørsholm lukker ned efter smittestigning

Hørsholm Kommune er blevet nedlukket ned på grund af for mange smittetilfælde.
7. MAJ 2021 13.25
TEMA: Corona

HØRSHOLM: Hørsholm Kommune er fredag eftermiddag blevet lukket ned på grund af for mange smittetilfælde. Det skriver TV2 Lorry, som har fået nyheden bekræftet af borgmester, Morten Slotved (K).

Nedlukningen sker, fordi kommunen har modtaget et korrigeret incidenstal på 270 (smittede pr. 100.000). Det er en stigning på 36 personer siden torsdag.

- Vi skal op på vognen igen og jeg håber, at vi hurtigt kommer tilbage, siger borgmesteren til TV2 Lorry.

Nedlukningen kommer ikke helt uventet. Torsdag kunne TV2 Lorry fortæller, at ni gymnasieelever var blevet smittet til en fodboldaften i den nordsjællandske kommune. Virusset spredte sig efterfølgende til elevernes familie og venner, og sendte på kort tid smittetallene i op på stratosfærisk niveau, og er nu endt med en nedlukning af kommunen.

Det får dog ikke Morten Slotved til at løfte pegefingeren af eleverne:

- De har ikke gjort noget galt. Og med den viden vi har i dag, har de overholdt alle retningslinjer. Det er bare sket, og det vil komme til at ske andre steder i landet også.

- Heldigvis er de fleste udsatte og sårbare nu vaccineret.

Skoler og institutioner lukker

Nedlukningen betyder, at kommunens arbejdspladser, skole og institutioner nu skal lukkes. Men ikke det private erhverv. Ikke endnu. Den beslutning skal epidemi-kommissionen afgøre senere i dag.

- Jeg er meget bekymret for de restauratører, der nu ellers kunne se lyset igen, siger Slotved.

- Det her er ærgerligt. Det var ikke, hvad vi havde håbet på, men vi skal tilbage på sporet, så vi kan åbne vores skole og andet i stedet op igen.

Den automatiske nedlukning af kommunen i kraft fra på lørdag, 8. maj 2021.

ibs

https://www.dknyt.dkartikel/hoersholm-lukker-ned-efter-smittestigning