Høje-Taastrup vil DIF-certificeres

Personalet i 11 institutioner skal lære at bruge idræt, leg og bevægelse i deres pædagogiske praksis
KORT NYT16. MAR 2010 14.45

HØJE TAASTRUP:  Byrådet i Høje Taastrup Kommune har besluttet at indgå samarbejde med Danmarks Idræts-Forbund (DIF) om et uddannelsesforløb for institutioner spændende fra vuggestue til fritids- og ungdomsklub, oplyser kommunen.

Uddannelsesforløbet vil vare over et år og skal munde ud i en certificering. 11 institutioner har valgt at deltage i samarbejdet.

Formålet med en DIF-certificering er at udvikle en kultur, hvor idrætten bliver en integreret del af børnenes og de unges hverdag. Certificeringsuddannelsen har som mål, at der skal indgås samarbejde med det lokale foreningsliv, så børn og unge forbliver aktive også i fritiden.

Personalet på de deltagende institutioner går i den kommende tid i gang med et uddannelsesforløb i pædagogisk idræt. Personalet skal lære at bruge idræt, leg og bevægelse i deres pædagogiske praksis, ligesom de skal uddannes i sammenhængen mellem pædagogisk idræt og fysisk og mental sundhed.

Uddannelsesforløbet vil blive koordineret af DIF og Peter Sabroe Seminariet, der siden 1997 har samarbejdet om at certificere idrætsinstitutioner.

Udover samarbejdet med DIF deltager kommunen i SundSkoleNettet, hvor alle skolebørns kondition m.v. testes, og hvor skolerne skal lave handleplaner for arbejdet med sundhed.

ka

 

 

https://www.dknyt.dkartikel/hoeje-taastrup-vil-dif-certificeres