DK Nyt

Hjemmeplejen i Ishøj skal køre på el

KORT NYT1. APR 2021 12.27

ISHØJ: Efter en investering i elbiler er Ishøj Kommune i gang med omstilling af kommunens bilpark. Siden 2013 er bilerne løbende blevet skiftet ud fra at være benzindrevne til at køre på el. Med en investering i nye elbiler fra sidste år er hjemmeplejen næsten i mål med omstillingen.

En lignende omstillig ville Ringkøbing-Skjern Kommune også have igangsat, men tidligere på året blev indkøbet af elbiler droppet, da ladetiden ville være uforeneligt med kørselsbehovet. I Ishøj er der ved at blive sat flere ladestandere op, og siden bilerne begyndte at blive taget i brug i midten af marts, et system for opladning blevet afprøvet, så bilerne ikke løber tør under turene.

Sidste års investering i Ishøj lød på godt en mio. kr. og gik til indkøb af otte elbiler, der er ved at blive taget i brug i hjemmeplejen. Med udskiftningen vil det ende med, at 12 ud af hjemmeplejens 14 biler kører på el. Kommunen råder nu over 30 elbiler, hvilket svarer til 20 pct. af det samlede antal biler, der er mulige at udskifte.

mh

https://www.dknyt.dkartikel/hjemmeplejen-i-ishoej-skal-koere-paa-el