DK Nyt

Heunicke og Bramsen får også næse i respiratorsag

KORT NYT26. JUN 2020 12.58
TEMA: Corona

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) og forsvarsminister Trine Bramsen (S) får også en næse i sagen om Danmarks tilbud til Italien om at sende respiratorer, som viste sig at være uduelige til corona-patienter. I forvejen har udenrigsminsiter Jeppe Kofod (S) fået en næse i samme sag.

- Hele tre ministre er blevet sendt i byen med budskaber, som ikke holder vand. Det skyldes, at den centrale viden ikke blev bragt op til ministerens bord. Det er er ministerens rolle at sikre, at arbejdsgangen fungerer. Vi regner med, at I begge er i arbejdstøjet, og at I sikrer, at procedurerne bliver ændret, så det ikke sker igen, opsummerer Venstres Jan E. Jørgensen  på fredagens samråd, hvor næserne blev uddelt.

Magnus Heunicke siger, at der blev arbejdet i døgndrift under coronakrisen. Derfor blev alle bilag ikke læst, og man fik ikke opfanget, at respiratorerne ikke kunne anvendes til formålet. Trine Bramsen erkender, at det 'ikke har været et skønt forløb'. Hun siger, at sagen viser, at det er 'meget klogt', at 500 militære og civile chefer i forsvaret skal på kursus i offentlig forvaltning.

Ritzau / ak

https://www.dknyt.dkartikel/heunicke-og-bramsen-faar-ogsaa-naese-i-respiratorsag