DK Nyt
Herlev og Gentofte Hospitals Nyt Akuthus og Kvinde-Barn-Center står klar
Kronprinsessen klippede snoren til det nye Akuthus og Kvinde-Barn-Center på Herlev og Gentofte Hospital.
Foto: Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix

Herlev og Gentofte Hospitals Nyt Akuthus og Kvinde-Barn-Center står klar

Nyt Hospital Herlev er blevet indviet med to nye bygninger, der rummer blandt andet akutmodtagelse, fødegang, børneafdeling og næsten 300 ensengsstuer.
3. JUN 2021 9.00

HOVEDSTADEN: Herlev og Gentofte Hospital har fået åbnet to nye bygninger. Det nye Akuthus er den største af de to bygninger og rummer udover akutmodtagelsen også intensivafsnit, akut operationsgang, opvågning og fødegang.

I den anden bygning, Kvinde–Barn–Centeret, er der indrettet specialstuer til for tidligt fødte børn med plads til familien. Derudover bliver de nye fødestuer indrettet som sanse-fødestuer, og der er nærhed mellem svangre- barselafsnit og sengeafsnittet for kvindesygdomme. Desuden ligger afsnit for behandling af nyfødte i forlængelse af fødemodtagelse og fødegang.

- Vi vil være børnenes region og tilbyde fødende, børn og deres familier trygge og gode rammer. Jeg er særlig stolt over indretningen på Afdeling for Børn og Unge, som er tænkt ud fra børnene og familiens behov. Fx har sengestuerne plads til, at én af forældrene kan være der og sove hos barnet. Der er også anlagt en have, så børnene og deres søskende får lov at være børn trods indlæggelse og sygdom, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).

Hurtigere til rette specialist

I Akutmodtagelsen er diagnostikken rykket helt i front, så modtagelsen blandt andet er indrettet med MR-scanner, CT-scannere og røntgen. Det forventes, at der kommer til at give en mere effektiv udredning og dermed også sikre, at patienterne hurtigere bliver set af den rette specialist.

Ved begge nye bygninger finder man en række haver og grønne områder, der bidrager til en sanselig oplevelse.

Første spadestik til byggeriet blev taget i 2014 og åbner for patienter 20. juni med Akutmodtagelsen, Afdeling for Børn og Unge, Afdeling for Mave-, Tarm- og Leversygdomme samt Sengeafsnit for Infektionssygdomme og Ældresygdomme, mens Afdeling for Kvindesygdomme, Graviditet og Fødsler, Behandling af Nyfødte, Operationsgang, Opvågning og Intensiv Behandling åbner 11. september.

ibs

https://www.dknyt.dkartikel/herlev-og-gentofte-hospitals-nyt-akuthus-og-kvinde-barn-center-staar-klar