DK Nyt

Her bruger kommunerne færrest timer på de ældre

Der er stor forskel på, hvor mange timer kommunerne bruger på hjemmehjælp. I Assens får de ældre 4,5 time mindre om ugen end i Slagelse.
28. JUL 2020 10.30

Over hele landet er antallet af hjemmehjælpstimer faldet i løbet af de seneste ti år. Andelen af 65+ årige, der modtager hjemmehjælp, er også faldet fra 18,1 pct. i 2008 til 11,1 pct i 2019. Det skriver Vive i en ny rapport. 

I Assens får de ældre allerfærrest timer. Kommunen tildelte i gennemsnit kun 1,7 timer pr. hjemmehjælpsmodtager om ugen i 2019. I den modsatte ende af skalaen kunne hjemmehjælpsmodtagerne i Slagelse nyde godt af i gennemsnit 6,2 hjælpetimer om ugen. 

På Samsø, hvor 17,8 pct. af de ældre over 65 modtager hjemmehjælp, fik de 2,8 hjælpetimer i gennemsnit. Det gennemsnitlige timetal er lidt højere i Egedal, hvor færrest ældre modtager hjemmehjælp. Her modtager de 6,8 pct af de ældre hjemmehjælp 3,6 timer om ugen i gennemsnit. 

Også store regionale forskelle

De nordjyske kommuner bruger absolut mindst tid på de ældre. Gennemsnitstimerne for kommunerne i Region Nordjylland er 2,94 timer pr. hjemmehjælpsmodtager over 65 år.

Hvis man vil have besøg lidt oftere, så skal man bo i Region Sjælland. Her bruger kommunerne i gennemsnit 3,57 timer om ugen pr. hjemmehjælpsmodtager over 65 år. 

Ifølge Vive er det ikke muligt at sige, om udviklingen er udtryk for en ændring i kvaliteten af hjemmehjælpen. 

Tallene for de enkelte kommuner fremgår af tabellerne herunder. Hele Vives rapport er tilgængelig her

 

På kortet neden under, kan man se tal for de enkelte k

 

 

https://www.dknyt.dkartikel/her-bruger-kommunerne-faerrest-timer-paa-de-aeldre