DK Nyt
Henning Jensen træder tilbage

Henning Jensen træder tilbage

Næstveds borgmester er netop fyldt 65 år, og på et byrådsmøde i går gav Henning Jensen sine kolleger beskeden om, at han trækker sig som borgmester per 1. maj i år. Borgmesterposten bliver overtaget af partifællen Carsten Rasmussen (S)
23. MAR 2011 6.10

NÆSTVED: Henning Jensen (S) er blandt de borgmestre i Danmark, der har den længste anciennitet, og har ved hvert kommunalvalg været den største lokale stemmesluger. Han blev første gang valgt som borgmester den 16. juni 1988. Han var dog allerede i 1974 blevet valgt ind i Næstved Byråd, kun 28 år gammel.

- Efter mere end 22 år som borgmester i Næstved er det nu tid til, at nye kræfter tager over og sætter sig i spidsen for kommunen i de kommende år. Jeg ser tilbage på min politiske karriere i Næstved med stor glæde. Der har været mange udfordringer og nødvendige omstillinger. Jeg er rigtig glad for de store forbedringer af kulturinstitutionerne, vi har gennemført og også glad for de mange gode boligområder og botilbud, vi kan tilbyde i Næstved Kommune, siger Henning Jensen:

- I 2004 tog jeg initiativ til etableringen af den nye Næstved Kommune. Det var meget tilfredsstillende, at vi her på Sydsjælland frivilligt kunne finde sammen i en stor sammenlægning af fem kommuner, som hverken krævede statslig mægling eller skabte store lokale fejder. Næstved Kommune er blevet en smuk, harmonisk og sammenhængende kommune med by og land i balance.

Internationalt udvalg i KL
Udover et bankende hjerte for Næstved Kommune, så har det internationale arbejdet længe haft Henning Jensens store interesse. Via sin plads i KL's bestyrelse og formandskab tog han, i samarbejde med Odenses borgmester Anker Boye, initiativ til etablering af Internationalt udvalg i KL, hvor han fungerede som formand i perioden 1998 - 2010.

Henning Jensen var medlem af KL's bestyrelse i perioden 1994 - 2010. De sidste 12 år var han en del af KL's formandskab.

Efter 1. maj fortsætter Henning Jensen som menigt medlem af Næstved Byråd valgperioden ud, ligesom han fortsætter som næstformand i Internationalt udvalg i KL og som medlem af EU's Regionsudvalg.

Carsten Rasmussen (S) som ny borgmester
På Næstved Byråds møde den 26. april 2011 vælges Henning Jensens efterfølger.

Den socialdemokratiske gruppeformand Søren Dysted oplyser, at flertalsgruppen i Byrådet indstiller Carsten Rasmussen (S) til ny borgmester og Linda Frederiksen (S) til 1. viceborgmester.

Næstved Kommune er vært ved en reception mandag den 2. maj 2011, kl. 15.00 - 18.00 i Det Gamle Ridehus på Grønnegades Kaserne Kulturcenter. Her er der mulighed for at hilse på både den fratrædende og den tiltrædende borgmester.

lcl

 

https://www.dknyt.dkartikel/henning-jensen-traeder-tilbage