DK Nyt
Heller ingen skovrydning torsdag – thyboer blokerer

Heller ingen skovrydning torsdag – thyboer blokerer

Politiet måtte torsdag morgen opgive at fjerne aktivister, der blokerede for skovmaskinerne i Østerild

THISTED: Skov- og Naturstyrelsens folk måtte igen torsdag morgen opgive at komme i gang med den fældning af 12 hektar skov ved Østerild i Thy, der efter den stramme tidsplan skal være færdig 1. august, så arbejdet med etableringen af et testcenter for store vindmøller kan begynde. Skovarbejderne nåede kun omkring 30 meter, før aktivister igen blokerede for maskinerne.

Skov- og Naturstyrelsen bad i går politiet hjælpe med at gøre det muligt at komme i gang, og politiet var ifølge DR Radioavisen til stede med otte mand. De forsøgte at fjerne de ca. 50 demonstranter, men måtte efter kort tid opgive. De vendte derefter tilbage til Thisted.

Politiet er ikke så meddelsomt omkring, hvad der videre skal ske, men der er lagt planer. Ifølge Radioavisen, så vil politiet dog ikke vende tilbage til området ved Østerild mere torsdag. Og ifølge Ritzau, så agter politiet at vende talstærkt tilbage, men hvornår en endnu uvist.

Ifølge Jyllands Posten, så er det nu lokale thyboere, der blokerer for skovmaskinerne og ikke de tilrfejsende aktivister, der siden lørdag morgen har blokeret. De var ifølge avisen i stedet taget på svampetur i den omkringliggende natur. Den fik de tilsyneladende smag på i går.

Her var aktivisterne nemlig på en længere guidet tur, som Skov- og Naturstyrellsenbs folk i Thy havde arrangeret. Her fik aktivisterne bl.a. en grundig orientering om planerne for genopretning af naturen ved testcentret og genrejsning af dobbelt så meget skov andre steder, end der vil blive ryddet i Østerild Klitplantage.

Det var ifølge DR TV-avisen noget, der imponerede de tilrejsende aktivister. Så nu er det ikke længere skovrydningen, men udsigten til de op til 250 meter høje vindmøller, der bringer de tilrejsende aktivisters blod i kog.

mou

https://www.dknyt.dkartikel/heller-ingen-skovrydning-torsdag-thyboer-blokerer