DK Nyt
Helle T: Nej til højere P-afgifter i omegnskommunerne

Helle T: Nej til højere P-afgifter i omegnskommunerne

Mens regeringen vil fjerne loftet over, hvor meget kommuner må hente ind i parkeringsafgifter, så gælder det tilsyneladende ikke kommunerne i Københavns omegn
7. FEB 2012 13.53

Af Morten Uhrenholdt, [email protected]

HOVEDSTADEN: Regeringen vil fjerne loftet over, hvor meget kommunerne må indkræve i parkeringsafgifter. Det varslede Berlingske Tidende 24. januar. Nu gør Jyllands-Posten det samme.

Den tidligere regering lagde et loft over kommmunernes indtægter på P-afgifterne, og blev det overskredet, så ville den enkelte kommune får inddraget indtægten via en reduktion af bloktilskuddet. Det loft vil blive fjernet, sagde trafikordfører Rasmus Prehn (S) ifølge Berlingske. Nu siger han til Jyllands-Posten:

- Kommunerne skal have lov til at styre trafikken, og det kan de blandt andet gøre ved at øge priserne på parkering. Det er ensbetydende med, at prisen vil stige nogle steder, men det kan også være, at den falder andre steder.

Ifølge aviserne, så vil lovforslaget blive fremsat inden for kort tid.

Udmeldingen får Vestre til at reagere. I et nyhedsbrev skriver partiets trafikordfører, Kristian Pihl Lorentzen bl.a.:

'Det kræver ikke meget fantasi at forestille sig, hvordan Københavns Kommune vil udnytte den mulighed. Samtidig har omegnskommunerne - meget forståeligt - reageret ved at varsle tårnhøje parkeringsgebyrer, fordi de ikke ønsker at fungere som P-plads for hele Sjælland.

Pendlerne står derfor tilbage som de helt store tabere. Uanset hvad de gør, kommer de til at betale i dyre domme for at komme til og fra arbejde. Venstre kæmper imod regeringens hetz mod bilisterne, hvad enten den kommer i form af en betalingsring eller stigende parkeringsgebyrer.'

Men lempelsen kommer tilsyneladende ikke til at gælde Københavns omegnskommuner. Det viste et kort intermezzo på dagens pressemøde i Statsministeriet.

En journalist spurgte statsminister Helle Thorning-Schmidt (S):

- Hvis omegnskommunerne får lov at hæve parkeringsafgifterne - det kunne de måske have lyst til for at få flere penge i kassen - vil den logiske følge så ikke være, at folk ikke vil parkere i omegnskommunerne, men kører igennem betalingsringen? 

Helle Thorning-Schmidt svarede ganske kort og med stor fasthed:

- Omegnskommunerne får ikke lov at hæve parkeringsafgifterne.

Journalisten takkede for svaret og der kom ikke nogen nærmere forklaring på, hvordan de to udmeldinger kan hænge sammen. 

https://www.dknyt.dkartikel/helle-t-nej-til-hoejere-p-afgifter-i-omegnskommunerne