DK Nyt
Helene Bækmark skal prøve kræfter med Randers
Helene Bækmark har direktør-erfaring fra Fredericia, Odense og Faaborg-Midtfyn.
Foto: Randers Kommune

Urolige Randers får ny direktør:
Helene Bækmark skal prøve kræfter med Randers

Randers ansætter Faaborg-Midtfyns fratrådte kommunaldirektør som social- og arbejdsmarkedsdirektør.
29. SEP 2020 8.59

RANDERS: Helene Bækmark, der senest var kommunaldirektør i Faaborg-Midtfyn, bliver den nye direktør for Social og Arbejdsmarked i Randers Kommune. En direktørstilling, der ikke har været helt nem at besætte.

I april sprang en ellers udvalgt kandidat fra jobbet, kort før kontrakten skulle skrives under. Det var anden gang i løbet af ansættelsesprocessen, at hun fortrød. Først trak hun sig før samtalen, men blev overtalt til en test, som hun bestod, men trak sig så efterfølgende.

53-årige Helene Bækmark stoppede i det faaborg-midtfynske efter tre et halvt år som kommunaldirektør. Hun beskrev selv, at hun følte sig udsat for mobning fra Fyens Stiftstidende.

Helene Bækmark er uddannet cand.jur og efteruddannet på bl.a. Harvard Universitys John F. Kennedy School of Government samt Insead. Hun har tidligere været direktør for områder som ældre og handicap i Odense Kommune og social, sundhed og arbejdsmarked i Fredericia Kommune.  

Med i kommissioner

- Vi glæder os til, at Helene Bækmark kommer til Randers Kommune. Vi får en direktør, der er stærk på strategi, udvikling og implementering, og som har lang erfaring i at betjene byråd og politiske udvalg samtidig med, at hun har en dyb faglig forståelse og viden inden for både social- og arbejdsmarkedsområdet. Det er væsentlige erfaringer på et område, hvor der ofte sker ændringer og reformer. Samtidig er Helene Bækmark en direktør, der forstår at understøtte sin organisation med retning og udvikling for den enkelte, siger Jesper Kaas Schmidt, kommunaldirektør i Randers.

Han har tidligere til Randers Amtsavis kommenteret de åbenlyse vanskeligheder ved at rekruttere på ledelsesniveau og udtalt, at "det er ikke nogen hemmelighed, at det har en betydning, hvordan det politiske miljø er, og hvilket omdømme, kommunen har. Og jo længere op i hierarkiet, vi kommer, jo større betydning har det politiske klima. Det har det også i denne sag, det kan ikke skjules".
 
Helene Bækmark har i 10 år siddet i KL's direktørgruppe på social- og sundhedsområdet og arbejdet med politiske oplæg inden for social-, ældre-, og sundhedsområdet samt beskæftigelse og borgerservice.

Af skiftende regeringer har hun også været udpeget til kommissioner, der blandt andet førte til en ændring af Servicelovens §83a om rehabiliteringsforløb og førte til lovgivning om sammenhæng i sagsbehandlingen inden for komplekse borgerforløb. Samtidig har Helene Bækmark bidraget til en række bøger om offentlig ledelse.

Direktørposten har været vakant, siden Steinar Eggen Kristensen forlod den.

ka
 


 
 

https://www.dknyt.dkartikel/helene-baekmark-skal-proeve-kraefter-med-randers