DK Nyt

Hedensted erkender fejl i ejendomssalg

Kontorpersonale underskrev købsaftaler på syv byggegrunde - det gør dog ikke kontrakterne ugyldige, mener borgmesteren
KORT NYT22. NOV 2011 13.30

HEDENSTED: Det var en kedelig fejl, at det var almindeligt kontorpersonale på kommunekontoret, der i 2008 underskrev købskontrakter på syv byggegrunde. Det erkender Hedensted Kommune overfor Statsforvaltning Midtjylland, der behandler sagen, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Ifølge Styrelsesloven, så er det kun borgmester eller viceborgmester samt en person, der bemyndiges til det af kommunalbestyrelsen ved køb og salg af fast ejendom, optagelse af lån og påtagelse af garantiforpligtelser.
Borgmester Kirsten Terkilsen (V) siger til avisen, at praksis bliver ændret, så kommunalbestyrelsen bemyndiger endnu en person til at underskrive den slags papirer:

- Det er jo ikke af ond vilje, at købsaftalerne blev underskrevet af personale, som ikke var bemyndiget til det. Det skete for at give en smidig og ubureaukratisk sagsbehandling, og det er også det, vi vil opnå ved at bemyndige en ekstra person til at skrive under. Men det er ikke vores opfattelse, at fejlen har betydning for dokumenternes gyldighed, siger Kirsten Terkilsen.

mou

https://www.dknyt.dkartikel/hedensted-erkender-fejl-i-ejendomssalg