DK Nyt
Hammershus støttet med 92,5 mio.

Hammershus støttet med 92,5 mio.

Naturstyrelsen har fået fondsmidlerne til et samlet projekt, der både skal bevare og udbygge formidlingen af Hammershus
14. JUN 2012 13.53

BORNHOLM: Et af Danmarks mest besøgte historiske bygningsværker bliver nu restaureret og får nyt besøgscenter takket være stor fondsgave.? ?Naturstyrelsen har af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal modtaget tilsagn om støtte på 92,5 millioner kroner til et samlet projekt, der både skal bevare og udbygge formidlingen af Hammershus.

Projektet omfatter restaurering af ruinen, men det meste af støtten vil gå til at opføre et besøgscenter, der dermed får mere moderne rammer til at formidle Hammerhus og landskabet omkring det.

- Den flotte fondsgave kan blive en fantastisk mulighed for Bornholm. Øens absolut største seværdighed får en saltvandsindsprøjtning, der vil gøre den til en langt større oplevelse for turister fra hele verden. Det vil skabe nye grønne arbejdspladser inden for øens turisterhverv. Jeg har selv lige besøgt stedet, og jeg glæder mig til at se, hvordan vi om få år kan få løftet hele formidlingen af den spændende historie ind i nye moderne rammer, siger miljøminister Ida Auken (SF).

Påtrængende nødvendig
Naturstyrelsen får ca. 28 mio. kroner til istandsættelser. Resten skal gå til nye besøgs-faciliteter.

- Hammershus og hele området er et Naturstyrelsens vigtigste. Derfor er vi meget glade for den flotte gave, der vil give os mulighed for at sætte endnu mere kraft på stedets historiske vingesus. En restaurering er påtrængende nødvendig, og vi kan nu sikre bygningsværket og tilmed skabe enestående rammer for formidlingen, siger direktør i Naturstyrelsen Niels Christensen.

Naturstyrelsen vil straks gå i dialog med Bornholms Regionskommune for at få lagt en god køreplan for det videre forløb, som alle kan være tilfredse med.

- Hammershus har en drabelig og fascinerende fortid og er noget helt særligt for bornholmerne. Så det glæder mig utroligt meget, at det nu bliver muligt at opgradere formidlingen af de mange fantastiske historier, der knytter sig til borgen. Hammershus er allerede øens turistattraktion nummer ét, og det nye besøgscenter vil gøre et besøg på stedet til en endnu større oplevelse, siger Bornholms borgmester Winni Grosbøll (S).

tsp

https://www.dknyt.dkartikel/hammershus-stoettet-med-92-5-mio