DK Nyt
Halvt år gammelt museum mister tilskud

Halvt år gammelt museum mister tilskud

Staten skal spare - og det går ud over 2,5 mio. kr. til Danmarks Vej- og Bromuseum, der blev indviet i juni 2011
7. MAR 2012 14.53

HOLBÆK: I juni 2011 indviede den daværende transportminister Hans Christian Schmidt Danmarks Vej- og Bromuseum uden for Holbæk. Et flot og nyt millionbyggeri med store visioner. Her et halvt år senere skærer den nye transportminister det statslige tilskud på 2,5 mio. kr. årligt væk.

- Jeg synes det er grotesk, at man indvier et museum for et halvt år senere at trække det økonomiske grundlag væk under selvsamme institutionen. Det er penge lige ud af vinduet og det er at gøre grin med de lokale ildsjæle og medarbejdere, der står bag museet. Jeg har mere end almindeligt svært ved at se det smarte i det forslag, siger borgmesteren i Holbæk, Søren Kjærsgaard (V)

Bortfaldet af det statslige tilskud til Danmarks Vej- og Bromuseum er en del af Transportministeriets udmøntning af sparekrav i regeringens plan for 'Effektiv administration i staten'.

Borgmesteren håber, at transportministeren endnu kan overbevises om at ændre på beslutningen:

- Beslutningen skriger til himlen, og jeg håber, transportministeren kommer til fornuft. Jeg vil i de kommende dage lægge pres på ministeren og Folketingets partier.

I begrundelsen hedder det, at 'Museumsdrift er ud fra en samlet prioritering ikke en kerneopgave i forhold til Transportministeriets overordnede formål om at sikre værdiskabende mobilitet i samfundet.'

Museet er etableret i forbindelse med Aftale mellem regeringen (V og K), DF, R og KD om trafik af 5. november 2003.

- Efter bortfald af det statslige bidrag må det afklares, om der kan tilvejebringes økonomisk grundlag for at videreføre museet via sponsorater mv. Hvis et sådant grundlag ikke kan tilvejebringes, overdrages museets samlinger til et andet relevant museum el.lign. Bestyrelsen vil snarest holde et ekstraordinært bestyrelsesmøde, hvor vi kan drøfte situationen, siger bestyrelsesformand Christian Wedell-Neergaard, i en udtalelse.

 

https://www.dknyt.dkartikel/halvt-aar-gammelt-museum-mister-tilskud