DK Nyt
H.P. Geils efterfølger som spids fundet i anden omgang
Mads Skau er far til tre, landmand og 11. generation på slægtsgården, Skovgård, i Hammelev mellem Haderslev og Vojens. 
Foto: Region Syddanmark

V-borgmesterkandidat:
H.P. Geils efterfølger som spids fundet i anden omgang

Venstre i Haderslev måtte ud i anden runde for at finde sin spidskandidat frem mod KV21. Vinderen blev Mads Skau.

HADERSLEV: Regionsrådsmedlem Mads Skau er valgt til at efterfølge H.P. Geil som Venstres borgmesterkandidat i Haderslev. Han slog i aftes byrådsmedlem Holger Mikkelsen. Dermed er Skau klar til at skifte regionsrådet ud med borgmesterkæden.

Gruppen måtte ud i en ny valgrunde for at finde sin spidskandidat til KV21, da ingen af de fire kandidater fik vedtægtskravenes 50 pct. opbakning ved første afstemning i november. Onsdagens afstemining endte med 216 stemmer på Skau og 200 til modstanderen Holger Mikkelsen, skriver JydskeVestkysten. 

53-årige Mads Skau var byrådsmedlem i daværende Vojens Kommune siden 1998 og hen over kommunesammenlægningen. Ved KV17 blev han valgt til Regionsråd Syddanmark og er bladt andet formand for præhospitaludvalget.

- Det har været et langt forløb, så det er godt, at vi har fået valget afklaret. Det var tæt løb, også denne gang. Men der var ingen tvivl om resultatet, siger Mads Skau til JydskeVestkysten.

I første runde blev byrådsmedlemmerne Allan Emiliussen og Signe Knappe skilt fra.

I sit valgoplæg skriver Skau:

"Jeg ønsker at være en lyttende borgmester, og det gælder for alle fra Venstres medlemmer, byrådet, borgere, og ansatte. Borgmesterkontoret skal være tilgængeligt for alle, selv om jeg bedst kan lide at være i ”marken”. Som byrådspolitikkere skal vi være synlige og mærke, hvad der sker rundt omkring i kommunen."

H.P. Geil er 64 år og har snart været 30 år i kommunalpolitik. Han meddelte i september, at han ikke genopstiller. Han blev den første borgmester i den nye storkommune, hvorefter han tabte borgmesterposten til socialdemokraten Jens Christian Gjesing, inden han gjorde comeback i 2014.

ibs / ka

https://www.dknyt.dkartikel/h-p-geils-efterfoelger-som-spids-fundet-i-anden-omgang