DK Nyt

Guldborgsund holder fast i mere rengøring i nyt udbud

Efter et år med øget behov for kommunal rengøring, vil Guldborgsund nu sætte helt nye krav ved kommende udbud.
5. MAJ 2021 10.26

GULDBORGSUND: Når rengøringsopgaverne i Guldborgsund Kommune i fremtiden kommer i udbud, vil der være flere krav og større opgaver at leve op til. Efter et år, hvor der har været større behov for rengøring, har Økonomiudvalget nu vedtaget, at der fremadrettet skal være mere rengøring, og der skal indtænkes bæredygtige og sociale klausuler ind i kontrakterne, oplyser kommunen.

Før corona blev der mange steder gjort rent om morgenen og aftenen, men det sidste år har der også været rengøring i løbet af dagen, og det skal der nu holdes fast i. Det har haft gavnlige effekter, blandt andet har flere børn på skoler og institutioner haft det bedre med og oftere anvendt stedernes toiletter. Det har højnet den generelle sundhed og trivsel.

- Der er jo kommet et nationalt fokus på rengøring og hygiejne her i coronaperioden, og vi har set, hvilken betydning det har haft for minimering af smittespredning. Desuden betyder rengøringsniveauet ret meget for den generelle trivsel, ikke mindst hos vores børn og unge i dagtilbud og på skoler, siger borgmester John Brædder (Guldborgsundlisten).

Social og sundhed ind i udbudskrav

Udover mere rengøring vil der i kommende udbud også være fokus på bæredygtighed. Der skal i kontrakter indarbejdes krav til, at firmaerne skal tænke bæredygtighed og FNs verdensmål ind i opgaveløsningen. Det kan fx være ved brug af mindre skadelige rengøringsprodukter og brug af grøn transport mellem rengøringsstederne.

Også sociale klausuler skal indtænkes, så virksomhederne skal samarbejde med eksempelvis Jobcentret om praktikforløb og opkvalificering af ledige, brug af ergonomiske rengøringsmaskiner og sørge for et godt arbejdsmiljø.

De nuværende kontrakter på rengøringsområdet udløber henholdsvis ved udgangen af 2021, 2022 og 2024, hvorefter de nye krav skal indgå i udbuddene. I dag har området et budget på 28,8 mio. kr., og de nye tiltag forventes at give en ekstra udgift på ni mio. kr. om året.

mh

https://www.dknyt.dkartikel/guldborgsund-holder-fast-i-mere-rengoering-i-nyt-udbud