Guldborgsund genåbner budgettet

Strukturtilpasninger er på tale - f.eks. på skoleområdet
26. FEB 2010 7.21

Guldborgsund Kommunens byråd har torsdag holdt temamøde om kommunens økonomiske situation. Det står efter mødet klart, at der er behov for at genskabe det økonomiske råderum, hvilket betyder en genåbning af budgettet for 2010. Desuden vil situationen spille ind, når budgettet for 2011 skal aftales.

Man er ikke uforberedt på situationen. Kommunens direktion har siden efteråret 2009 forberedt deres udspil til, hvorledes økonomien kan trimmes. Direktionen fremlægge mandag deres ide-katalog med områder, hvor der kan effektiviseres og spares.

- Vi er ikke i en akut økonomisk krise, men politisk bliver vi nødt til at se på økonomien igen, så vi får penge fri til at investere i kommunens fremtid. Og det er klart, at jo længere tid vi venter med at gøre noget effektivt, jo ringere bliver vores muligheder for at skabe den nødvendige udvikling og holde et forsvarligt serviceniveau, siger borgmester John Brædder (L).

- Strukturtilpasninger kan også komme på tale. Byrådet fik på torsdagens møde en grundig indføring i de særlige udfordringer der venter på skoleområdet. Elevtallet falder markant og rejser det politisk spørgsmål: Har vi sikkerhed for at den nuværende struktur er den rette og dermed fremtidssikker, når der tales kvalitet i undervisningen?

ka

 

 

https://www.dknyt.dkartikel/guldborgsund-genaabner-budgettet