DK Nyt
Greve protesterer til folketingsflertal over forskelsbehandling
Greve Privatskoles børnehave er en af de institutioner, som ikke må få del i penge til minimums-normeringer.
Foto: Greve Kommune

Private daginstitutioner undtages:
Greve protesterer til folketingsflertal over forskelsbehandling

Enigt byråd kritiserer, at private daginstitutioner ikke får del i penge til minimumsnormeringer.
25. AUG 2020 11.45

GREVE: Greve Kommune modtager et tilskud fra staten på 4,6 mio. kr. i år til øgede normeringer. Pengene skal bruges på pædagogisk personale i kommunale daginstitutioner, selvejende daginstitutioner og udliciterede daginstitutioner. Pengene må til gengæld ikke bruges i de tre private daginstitutioner, der findes i kommunen.

Den fordeling harmer et flertal i byrådet, oplyser kommunen. Deriblandt Claus Jensen (V), formand for Skole- og Børneudvalget: 

- Vores private daginstitutioner er en vigtig del af kommunens tilbud til børnefamilier. Jeg kender dem som ambitiøse og professionelle, og jeg kan simpelthen ikke forstå, hvorfor de ikke skal have en fair del af pengene fra staten til at sikre flere voksne i daginstitutionerne, siger han. 

Derfor sender byrådet nu en officiel protest til et flertal i Folketinget.  

- Vi tror på, at det er vigtigt, at vi har forskellige pasningstilbud med forskellige profiler - og derfor skal vi ikke forskelsbehandle daginstitutionerne, siger Claus Jensen. 

I år får Greve Kommune 4,6 mio. kr. fra staten. I de kommende år modtager kommunerne et stigende beløb, sådan at kommunerne løbende kan øge normeringerne frem mod 2025, hvor der skal være en voksen per tre børn i vuggestuer og en voksen per seks børn i børnehaver. 

Flertallet, der står bag er Socialdemokratiet, De Radikale, SF, Enhedslisten og Alternativet.

ka

 
 
 

https://www.dknyt.dkartikel/greve-protesterer-til-folketingsflertal-over-forskelsbehandling