DK Nyt
God Adgang skal oplyse borgere i Faaborg-Midtfyn

God Adgang skal oplyse borgere i Faaborg-Midtfyn

I første omgang skal 16 bygninger registreres og mærkes for tilgængelighed, så borgerene kan få oplysninger om adgangsforholdene til sportsfaciliteter, museer og offentlig forvaltning

FAABORG-MIDTFYN: Med en elektronisk tilgængelighedsguide på kommunens hjemmeside og på godadgang.dk skal det blive lettere at færdes i kommunen.

Faaborg-Midtfyn Kommune har øget fokus på gode adgangsforhold, og nu skal bygningerne stå deres prøve. Sammen med mærkningen får kommunen nemlig et samlet overblik over tilgængeligheden til bygningerne og forslag til forbedringer af adgangsforholdene.

- Vi ser frem til dette tilgængelighedstjek. Det er et godt tiltag i den rigtige retning, da det vil være med til at synliggøre tilgængeligheden i kommunen, og det vil gøre det lettere at arbejde mere konkret med tilgængelighed, så man hen ad vejen kan etablere bedre forhold, siger Pia Pedersen, medlem af tilgængelighedsudvalget.

- Dette tiltag får også betydning for alle, som ønsker at besøge Sydfyn som gæster eller turister. Fremover kan man eksempelvis få oplysninger om adgangsforholdene til vandrerhjemmet i Ringe eller campingpladsen ved siden af samtidig med, at man kan planlægge et besøg til Faaborg Kunstmuseum - fordi alle disse steder er mærket for tilgængelighed og kan findes på godadgang.dk, siger Ulla Kramer, sekretariatsleder i God Adgang.

Allerede i dag er flere virksomheder i kommunen mærket for tilgængelighed, og kommunen vil nu satse på også at får mærket nogle af de mindre steder.

God Adgang blev stiftet i 2003 af VisitDenmark, HORESTA (Hotel-, Restaurant- og Turisterhvervet) og Danske Handicaporganisationer (DH). Foreningens formål er at drive og udvikle Mærkeordning God Adgang.

 

lcl

 

https://www.dknyt.dkartikel/god-adgang-skal-oplyse-borgere-i-faaborg-midtfyn