DK Nyt
Glarmester forstår dumpekarakter til Vordingborg

Glarmester forstår dumpekarakter til Vordingborg

Folketingsmedlem er bekymret over dumpekarakter til Vordingborg som landets dårligste erhvervskommune. Lokal glarmester er ikke overrasket
2. SEP 2011 13.42

VORDINGBORG: Indehaver af Bogø-virksomheden Thorglas, Thorstein Pjetursson, genkender alt for godt DI's kåring af Vordingborg som landets dårligste erhvervskommune.

- Jeg har tit en opfattelse af, at kommunen ikke prioriterer et frugtbart erhvervsklima særligt højt. I forvejen er vi udfordret af, at vi er geografisk placeret, hvor vi er, men det burde ikke være en hindring for at give de lokale virksomheder gode rammebetingelser. Jeg håber virkelig, at de lokale politikere nærstuderer undersøgelsen og lader sig inspirere af nogle af de kommuner i regionen, som klarer sig langt bedre f.eks. Kalundborg, Greve og Lolland, siger Thorstein Pjetursson.

Bedre til at lytte
Kåringen bekymrer det lokale folketingsmedlem Flemming Møller (V).

- En forudsætning for at sikre arbejdspladser og vækst på Sydsjælland er, at vi alle sammen trækker i samme retning. Derfor er det noget bekymrende, når DI's undersøgelse placerer Vordingborg Kommune på en sidsteplads ud af de 96 deltagende kommuner. Det er særligt de kommunale rammevilkår samt niveauet af afgifter og gebyrer, hvor Vordingborg Kommune klarer sig dårligt, fortæller Flemming Møller.

Han efterlyser, at det politiske flertal i kommunen i højere grad lytter til erhvervslivets ønsker. Sammen med flere andre lokale kanditater håber han landspolitisk at sætte fokus på problemet med erhvervsklimaet.

srl

Foto: http://www.flickr.com/photos/osde-info/with/2790094376/

https://www.dknyt.dkartikel/glarmester-forstaar-dumpekarakter-til-vordingborg