DK Nyt

Gladsaxe gør de svageste klar til job

Jobcenteret starter 'Projekt Parat til Job' for at hjælpe arbejdsløse kontant- og starthjælpsmodtagere gennem de personlige problemer

GLADSAXE: Ligesom resten af landets kommuner står Gladsaxe over for den udfordring, at mange kontanthjælpsmodtagere ikke er klar til at varetage et job. Kun 38 pct. af kontanthjælpsmodtagerne i Gladsaxe er i stand til at gå direkte i job.

- Det er et spændende og ambitiøst projekt, som nytænker måden, der tages hånd om de svage ledige på. En stor del af dem kan ikke finde fodfæste på arbejdsmarkedet. De kæmper med problemer som angst, depression, misbrug, ADHD eller mangler de sociale kompetencer, der skal til for at indgå på en arbejdsplads. Projektet har et stort potentiale, fordi der etableres et tæt samarbejde mellem Jobcenter, Rusmiddelcenter og Forebyggelsescenter om at løse de problemer, som borgerne har ud over arbejdsløshed. Jeg er sikker på, at denne koordinerede rehabiliteringsindsats vil hjælpe mange ledige til at komme tilbage på arbejdsmarkedet, siger formanden for Gladsaxe Kommunes beskæftigelses- og integrationsudvalg, Serdal Benli (SF).

Projektets mål er, at 99 ledige i Gladsaxe, der nu er på passiv forsørgelse, kommer i arbejde. Herudover vil yderligere 165 ledige gennemgå virksomhedsrettede forløb, der giver dem de sociale og faglige kompetencer, som i dag kræves for at varetage et almindeligt arbejde.

Projektet omfatter i alt 330 ledige kontant- og starthjælpsmodtagere i Gladsaxe Kommune.

Projektet støttes af Arbejdsmarkedsstyrelsens pulje til de svageste grupper på kanten af arbejdsmarkedet. Arbejdsmarkedsstyrelsen bidrager til projektet med 4,9 mio. kr. frem til marts 2013.

Foto: http://www.flickr.com/photos/mroconnell/4306027661/sizes/z/in/photostream/

lcl

 


 

https://www.dknyt.dkartikel/gladsaxe-goer-de-svageste-klar-til-job