Giftlinien: Hjemsendte børn går i håndspritten

HOVEDSTADEN: De små børn er sendt hjem fra skole og institutioner under coronakrisen. Det mærker man på Giftlinjen på Bispebjerg Hospital, som får rigtigt mange opkald fra bekymrede forældre, der har fanget børnene med næsen i husholdningskemien. Specielt håndsprit bliver der drukket meget af derhjemme lige nu, skriver Region Hovedstaden.

'Børn smager på alt, hvad de kommer i nærheden af. Det er deres måde at opdage verden på, og det kan vi ikke lave om på. Men vi kan sørge for, at de farlige ting ikke er tilgængelige. Under køkkenvasken og på badeværelset står eddikesyre og afløbsrens. I natbordet ligger pillerne. Og nærmest overalt står der håndsprit fremme,' skriver Region Hovedstaden.

Giftlinjen opfordrer derfor kraftigt forældrene til at gå en runde i boligen og få stillet de farlige ting uden for børnenes rækkevidde i de her dage, hvor mange er hjemme med deres børn. Er uheldet ude, er man selvfølgelig velkommen til at ringe til Giftlinjen, men man skal gøre, hvad man kan for at undgå uheldet. Og så et hurtigt råd fra Giftlinjen: En mundfuld håndsprit er ikke farligt. Giv barnet et glas mælk til at skylle efter med.

MG

https://www.dknyt.dkartikel/giftlinien-hjemsendte-boern-gaar-i-haandspritten