DK Nyt
Gældende restriktioner forlænges tre uger
Sundhedsministeren bebudede forlængelse af restriktionerne i Eigtveds Pakhus onsdag aften. Her flankeret af justitsminister Nick Hækkerup (S).
Foto: Martin Sylvest, Ritzau Scanpix

Gældende restriktioner forlænges tre uger

Vi må væbne os med tålmodighed og fortsat leve med de gældende restriktioner til og med 7. februar.
13. JAN 2021 19.06
TEMA: Corona

Det føles, som om denne historie er skrevet før: Coronarestriktionerne forlænges - igen. Denne gang med tre uger til og med 7. februar.

Og statsministeren, Mette Frederiksen (S), havde da også overladt opgaven til Magnus Heunicke (S) og hans ministerie, Sundheds- og Ældreministeriet, der forestod onsdagens pressemøde.

Sundhedsmyndighedernes stikprøvekontroller viser flere tilfælde af den britiske mutation, oplyste Magnus Heunicke.

- Varianten er ikke mere farlig, men langt mere smitsom end den kendte variant, og det er det farlige, siger Magnus Heunicke.

Regeringen forlænger derfor alle de nuværende restriktionerne, som blandt andet omfatter lukning af skolerne og forsamlingsforbud på fem personer.

- Det er sundhedsmyndighedernes vurdering, og den har regeringen valgt at følge, siger Magnus Heunicke.

De seneste daglige tal fra seruminstituttet er ellers gået den rette vej med færre smittetilfælde og lavere positivprocent. Dermed ser de gældende restriktioner ud til at virke, men frygten for nye mutationer sejrer altså.

Det anbefales også fortsat, at man aflyser sociale aftaler. Så kan vi stadig vinde kampen mod corona, lød det fra ministeren. Ifølge ham er der dog fortsat lang tid til, at vi kan se frem til en genåbning af samfundet. På et møde i næste uge vil Folketingets partier blive orienteret om ekspertgruppes anbefalinger til, hvordan samfundet kan genåbnes igen.

Friere rammer for kommunerne

Kommunerne får bedre muligheder for at tilgå smittede borgeres oplysninger, så de fx nemmere kan tilbydes muligheder for isolation på fx hotel, hvis man bor småt.

Dermed fortsætter hjemmeundervisning, hjemmearbejde og lukkede butikker. Som noget nyt skal også kosmetiske klinikker holde lukket. 

Justitsminister Nick Hækkerup (S) opfordrede til at lade sig testet i langt højere grad. Vi lider tilsyneladende af testtræthed, så han opfordrede alle, der er fysisk på arbejde, til at lade sig teste en gang om ugen. Han oplyste også, at rejserestriktioner forlænges t.o.m. 7. februar.

Test af medarbejde på fx plejecentre sker også fortsat to gange om ugen.

Coronaen fylder i Brostrøms drømme

Selvom vi alle drømmer om et forår med vacciner, lys og samvær, er det nu, vi skal holde fast, lød det fra Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm. Spidsbelastningen er stadig højere end i foråret.

- Kurverne knækker, men det er nu, vi skal holde fast, selvom vi er trætte af det hele, lød det fra Brostrøm, smittetrykket skal nemlig væsentligt længere ned.

Restriktionerne stod ellers til at udløbe på søndag, d. 17. januar. Flere eksperter mener dog ikke, at en åbning 7. februar er realistisk, og mange virksomhedsejere efterlyser mere langsigtede planer for at kunne navigere længere end to-tre uger ud i fremtiden.

https://www.dknyt.dkartikel/gaeldende-restriktioner-forlaenges-tre-uger