DK Nyt
Fyret kommunaldirektør koster Guldborgsund 600.000 kroner

Fyret kommunaldirektør koster Guldborgsund 600.000 kroner

Guldborgsund Kommune og administrerende direktør Ib Østergaard Rasmussen er blevet enige om vilkårene for kommunaldirektørens fratrædelse
20. JAN 2012 14.31

GULDBORGSUND: I går godkendte byrådet på et lukket møde det forhandlingsresultat, som den nu forhenværende kommunaldirektør og kommunen blev enige om kort før jul. Ib Østergaard Rasmussen er fritstillet, frem til han formelt fratræder sin stilling ved udgangen af september i år.

Ud over de normale tre måneders løn og pension, som han har krav på ifølge tjenestemandsreglerne, får han fem måneders løn oveni svarende til 546.305 kr.
Desuden betaler Guldborgsund Kommune op til 75.000 kr. plus moms for, at Ib Østergaard Rasmussen kan få konsulentbistand til at finde anden beskæftigelse. Den aftale skal han senest have gjort brug af inden udgangen af september. Det skriver folketidende.dk.

Borgmesteren takker for samarbejdet
Beslutningen om at stoppe samarbejdet beror på, at der ikke kunne opnås tilstrækkelig enighed om den fortsatte drift og udvikling af kommunen. Selv om vejene skilles, vil borgmesteren gerne benytte lejligheden til at takke Ib Østergaard Rasmussen for den store indsats, som har leveret i kommunens første leveår, skriver borgmester John Brædder i en pressemeddelelse.

Ib Østergaard Rasmussen har været fritaget for tjeneste siden den 12. december 2011, og vil være fritstillet frem til sin endelige fratrædelse ved udgangen af september måned i år.

Guldborgsunds skatteborgere er dog sluppet forholdsvis billigt. Avisen Kommunen dokumenterede sidste år, at det i gennemsnit koster to mio. kr. at fyre en kommunal topembedsmand - i nogle tilfælde har en fyring kostet helt op til fem mio. kr.

Byrådet har konstitueret direktør for Teknik- og Miljø, Bruno Andersen, som administrerende direktør indtil stillingen genbesættes.

Foto: Ib Østergaard Rasmussen (tv) modtager prisen for Most Innovative Collaboration Project for Guldborgsunds digitale borgerservice videoløsning i 2010.

lcl
 

https://www.dknyt.dkartikel/fyret-kommunaldirektoer-koster-guldborgsund-600-000-kroner