DK Nyt

Fyret Hirtshals-chef rykker til havneselskab i Fredericia

Jens Kirketerp Jensen skal opruste strategisk indsats for tre ADP-havne.
5. MAJ 2021 12.50

THISTED / FREDERICIA: Efter turbulensen omkring nytår, der kostede den daværende adm. direktør Jens Kirketerp Jensen jobbet på Hirtshals Havn, er han nu på vej til helt at forlade Hirtshals. Han skal i stedet være Head of Strategic Projects for ADP, et kommunalt ejet aktieselskab, som ejer og driver erhvervshavnene i Fredericia og Nyborg og varetager driften af Middelfart Trafikhavn.

Hans farvel til Hirtshals Havn kom i forbindelse med en større ballade, der involverede en salgschef fra Hanstholm Havn, som efter blot en måned dér skiftede til Hirtshals Havn. Det viste sig efterfølgende at være et led i en større plan om udskiftning af topledelsen, og efter forskellige forhandlinger om en ny rolle til Jens Kirketerp Jensen endte det med et brud.

Hans kommende arbejdsplads ADP, der står for Associated Danish Ports, er heller ikke helt uvant med ballade, idet den daværende Fredericia-borgmester Jacob Bjerregaards (S) hustru Lotte Cederskjold blev ansat i ADP som chefjurist, mens borgmesteren selv var næstformand i bestyrelsen. Posten som chefjurist har dog kun været en mindre del af den omfattende sag med og om den daværende borgmester, og Lotte Cederskjold er ikke længere hos ADP.

Ansættelsen af Jens Kirketerp Jensen markerer en oprustning af ADP’s strategi om at blive Danmarks grønne logistikknudepunkt. ADP har det seneste år tiltrukket en række energiklynger til Fredericia og er samtidig i gang med at etablere et klimapartnerskab i Trekantområdet.

Jens Kirketerp Jensen begynder i sin nye stilling 9. august og forventer at flytte til Fredericia i løbet af det kommende år.

https://www.dknyt.dkartikel/fyret-hirtshals-chef-rykker-til-havneselskab-i-fredericia