DK Nyt
FTF: Vi tager ansvar - også når det gør ondt

FTF: Vi tager ansvar - også når det gør ondt

Fagbevægelsen er klar til at tage ansvar for, at der bliver råd til velfærdssamfundet fremover. Også det besværlige ansvar. Sådan lyder hovedbudskabet fra FTF’s repræsentantskabsmøde, der blev afholdt onsdag

- Vi er som organisation klar til at tage ansvar. Også dér, hvor det gør ondt.

I sin mundtlige beretning på FTF's repræsentantskabsmøde, pointerede formand Bente Sorgenfrey, hvad hun ser som hovedorganisationens vigtigste mål i en tid med økonomisk krise: At være parat til at gå ind og tage ansvar for at der bliver økonomi til at sikre velfærdssamfundet fremover.

På den baggrund har FTF også netop offentliggjort et vækstudspil 'Vækst2' med en lang række forslag til, hvordan væksten øges i Danmark.
- Udfordringen er at sikre ikke bare væksten for vækstens egen skyld, men for at kunne sikre de værdier, velfærdssamfundet bygger på. Som fx en retfærdig fordeling af byrderne. Sikkerhed for at de svageste får hjælp og tryghed. Og lige adgang til sundhed og uddannelse, sagde Bente Sorgenfrey.

Parat til kritik fra egne medlemmer
For at sikre de værdier er FTF parat til at gå ind og tage ansvar for. Også hvor det gør ondt, pointerede Bente Sorgenfrey, og pegede på tre eksempler:

At flere offentlige opgaver løses digitalt. Også selv om det kan komme til at gå ud over nogle af hovedorganisationens egne medlemmer i den offentlige sektor. Men det vil samtidig åbne for nye muligheder til it-professionelle.

Men det er afgørende at gå ind og tage ansvar - også dét, der er tungt at bære. Fordi det er en forudsætning for indflydelse. Og en adgangsbillet til at være med til at prioritere, sagde FTF's formand.

- Vælger vi ikke at tage ansvar, så bliver der prioriteret alligevel. Men det bliver uden vores indflydelse, sagde Bente Sorgenfrey.

At skattestoppet for boligejere skal ophæves.

- Det er ikke noget politikerne roser os for. Der vil også lyde kritiske røster fra nogle af vores medlemmer, konstaterede FTF-formanden.

- Men vi skal anvise finansiering, og det gør vi med dette forslag. Fordi vi mener, at nye arbejdspladser er vigtigere end flere skattelettelser.

Fra én af FTF's store medlemsorganisatoiner, Danmarks Lærerforening, lød der ikke ris, men ros til dette forslag.

- Vi skal selvfølgelig forholde os til, hvordan vi finansierer det velfærdssamfund, vi kæmper for at bevare. Tænk hvis boligskatten ikke var sat i stå. Så ville det slet ikke være nødvendigt, at diskutere efterløn i dag, sagde lærernes formand, Anders Bondo Christensen.

For det tredje peger FTF-formanden på et mere dynamisk samspil mellem den offentlige og den private sektor. Det er ikke noget, der vil foregå uden problemer; der vil være nervøsitet og kultursammenstød, forudså Bente Sorgenfrey.

mou

 

https://www.dknyt.dkartikel/ftf-vi-tager-ansvar-ogsaa-naar-det-goer-ondt