DK Nyt
Frivillige som valgtilforordnede

Frivillige som valgtilforordnede

FV 11 'Få en dag i demokratiets maskinrum med mange forskellige mennesker og nye oplevelser', tilbyder Borgerservice
5. SEP 2011 8.45

KØBENHAVN: - Det er både sjovt, lærerigt og spændende at være valgtilforordnet, fortæller direktør Thomas Jakobsen, direktør i Københavns Borgerservice.

Borgerservice henvender sig bredt til borgene med følgende tilbud:

'Du står midt i demokratiets maskinrum og drejer på de tandhjul, der får det hele til at køre rundt. Du oplever, hvordan demokratiet fungerer i praksis på nærmeste hold, og oven i det møder du nye mennesker og får nye oplevelser.

Som valgtilforordnet skal du være med til at få det hele til at glide på dit valgsted. Du er med til at registrere vælgerne, vejlede dem i hvordan de afleverer gyldige stemmer og tælle stemmerne op, når valgstedet lukker.

Du arbejder sammen med 20-30 kolleger, der er valgtilforordnede som dig, og som enten har meldt sig frivilligt eller er udpeget af et politisk parti. Det gør det til en helt unik oplevelse at være valgtilforordnet, forklarer Thomas Jakobsen.

På valgstederne arbejder du sammen med alle mulige forskellige mennesker med forskellige politiske overbevisninger, og stemningen er altid god, fordi alle arbejder for demokratiet på kryds og tværs af egne holdning. Man kan sige, at hvis du giver en dag til demokratiet, så giver demokratiet mange gange igen, siger Thomas Jakobsen. Han fortæller, at de valgtilforordnede foruden oplevelsen også får mad og drikke og en skattepligtig diæt på 770 kr.'

 

ka

 

 

https://www.dknyt.dkartikel/frivillige-som-valgtilforordnede