DK Nyt
Frivilligcenter skal understøtte den humanitære revolution

Frivilligcenter skal understøtte 'den humanitære revolution'

Hjælpeorganisationer oplever i disse år en stærkt stigende interesse for at yde en frivillig indsats. Et nyt center for formidling af frivillige skal hjælpe den udvikling videre
2. MAJ 2011 15.54

HØJE-TAASTRUP: Det bliver lettere at være frivillig i Høje-Taastrup Kommune. Borgere, som gerne vil hjælpe medmennesker gennem frivilligt, ulønnet arbejde, kan snart melde sig til tjeneste i et nyt frivilligcenter.

Centret skal skabe netværk foreningerne imellem og formidle kontakt mellem frivillige borgere, foreninger og kommunale institutioner. Det skal også yde bistand til opstart af selvhjælpsgrupper.

Centret vil arbejde opsøgende i kommunens lokalmiljøer med at synliggøre og understøtte det frivillige arbejde. Det nye Frivilligcenter bliver et sted, hvor alle kan henvende sig direkte fra gaden med deres ønsker om at gøre en forskel for andre.

Frederik A. Hansen (V), formand for Social og Sundhedudvalget, fremhæver centrets fleksibilitet:

- Mange vil gerne give en hånd med, uden at de på forhånd ved hvordan, og uden at de nødvendigvis ønsker at binde sig til et medlemskab af en forening. Derfor er det godt, at vi nu får et center, hvor alle kan henvende sig, og hvor vi står parat til at guide folk derhen, hvor de har de bedste forudsætninger for at bidrage, siger han.

Borgmester Michael Ziegler (K) mener også, at centret får en vigtig funktion.

- Hjælpeorganisationer er ligefrem begyndt at tale om en humanitær revolution, fordi så mange er begyndt at melde sig til frivilligt socialt arbejde. Disse mennesker skal vi sørge for at fange op, så deres gåpåmod kan blive til glæde for så mange medborgere som muligt. Det kan et nyt Frivilligcenter bidrage til, siger han.

Frivilligcentret bliver delvist finansieret med midler, som tidligere er gået direkte til kommunens foreninger. Alligevel håber Michael Ziegler på bred opbakning fra foreningerne:

- Foreningerne kommer til at drage stor nytte af Frivilligcentrets seriøse indsats for at synliggøre det frivillige arbejde og hverve hjælpere til det. Samtidig letter centret noget af administrationsbyrden fra foreningernes skuldre, og derfor håber jeg, at der er bred opbakning til initiativet, siger han.

Der er over 200 foreninger og netværk af frivillige med hjemsted i Høje-Taastrup Kommune. Hovedparten af dem får økonomisk støtte og/eller lokaler stillet til rådighed af kommunen.

Socialministeriet giver etableringsstøtte i de to første år og giver derefter tilskud til driften.

mou

https://www.dknyt.dkartikel/frivilligcenter-skal-understoette-den-humanitaere-revolution