DK Nyt
Frederikssund laver særligt kunstnerisk forløb for de helt små
Børnenes selvportrætter kan blandt andet se sådan ud.
Foto: Frederikssund Kommune

Frederikssund laver særligt kunstnerisk forløb for de helt små

Børn i dagtilbud får sig et anderledes kursus, end de plejer, når de ledsaget af en billedkunster skal bruge naturen til at male i og med.

FREDERIKSSUND: I Frederikssund Kommune har J.F. Willumsens Museum lavet et særligt udendørs forløb for børn i dagtilbud, oplyser kommunen. Børnene skal blandt andet male selvportrætter med naturens egne farver, billeder fra det grønne område, som de sidder i, og så skal de bruge ting fra naturen til at male med - for eksempel mælkebøtter, smørblomster eller græs.

Billedkunster hos J.F. Willumsens Museum, Mille Søndergaard, står for forløbet, som er en erstatning for et kulturstiforløb, som børnene skulle have været på i marts eller april, men som naturligt måtte aflyses på grund af corona. I stedet for at børnene kommer på besøg på museet, som stadig er lukket, kommer Mille Søndergaard derfor ud til børnehusene og mødes med børnene i naturen.

- Det kan aldrig blive det samme, som hvis vi var på museet, og vi vil jo gerne have, at de kommer der. Distraktionsniveauet er noget højere, når man er udendørs end når de sidder foran et kunstværk, hvor man kan mærke, at opmærksomheden er større og de er mere på, siger hun.

Men efter et af de første kurser er hun positiv: Aldersgruppen har ingen berøringsangst, de kaster sig ud i opgaverne og er fascineret af oplevelsen, siger hun. Også skolerne vil få besøg, når de til og med juni laver forløb for skoleelever i 0. til 5. klasse. Enten vil skolerne få besøg eller også kan eleverne komme til J.F. Willumsens Museum og være i parken, mens museet stadig er lukket.

eo

 

 

 

 

https://www.dknyt.dkartikel/frederikssund-laver-saerligt-kunstnerisk-forloeb-for-de-helt-smaa