DK Nyt

Advokatundersøgelse:
Fredericia klar med konklusioner i Bjerregaard-sagen

Fredericia indkalder til pressemøde for at fremlægge konklusionerne i en advokatundersøgelse, der har undersøgt, hvad der er foregået på rådhuset i Jacob Bjerregaards (S) borgmestertid.

FREDERICIA: Det er ikke gået stille for sig i Fredericia, hvor først nu tidligere borgmester Jacob Bjerregaard (S) meldte sin afgang i december sidste år. Siden blev kommunaldirektøren og en økonomi- og personalechef sendt hjem, mens en advokatundersøgelse foregik.

Konklusionerne af den undersøgelse er kommunen med den nye borgmester Steen Wrist (S) i spidsen nu klar til at præsentere i dag på et pressemøde kl. 11. Det skriver TV Syd. Advokatfirmaet Horten står bag undersøgelsen, og samtidig foregår der interne undersøgelser på rådhuset. 

Steen Wrist har udtalt til Fredericia Dagblad, at han ønsker "så stor åbenhed som overhovedet muligt". Den starter altså i dag kl. 11, efter at byråd og økonomiudvalget er orienteret onsdag og torsdag i denne uge.

På pressemødet vil borgmester Steen Wrist, 1. viceborgmester Susanne Eilersen og fungerende kommunaldirektør Camilla Nowak Kirkedal præsentere resultaterne i byrådssalen.

Upassende forhold og dårligt arbejdsklima på rådhuset

Sagen er startet med, at Jacob Bjerregaard efter sigende har fået adgang til en attraktiv byggegrund udenom reglerne. Siden er der blevet meldt om, at der har været et meget dårligt arbejdsklima på rådhuset, hvor han har fået folk til at droppe jobbet.

Lignende lyder i Ekstra Bladet, som beretter, at der ifølge flere kilder skulle være et "upassende forhold" mellem borgmesteren og den fritagede kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe.

Økonomi- og personalechefen, Tommy Abildgaard, blev sendt hjem i februar, da han ikke har reageret på medarbejdernes henvendelser vedr. dette "upassende forhold". 

Camilla Nowak Kirkedal udtalte i forbindelse med fritagelsen, at "Vi er i forbindelse med egne undersøgelser, sideløbende med advokatundersøgelsen, blevet opmærksomme på forhold indenfor økonomiområdet, der skal undersøges yderligere. Derfor kan økonomi- og personalechefen ikke være på arbejde imens."

Mange af kommunens djøfere har forladt jobbet som følge af fremlæggelse af et Mulighedskatalog, som reelt var et sparekatalog.

Bjerregaard skulle også have hjulpet sin kone til et topjob i kommunens havneselskab. Et job, hun nu har forladt, fortæller hun til Ekstra Bladet

https://www.dknyt.dkartikel/fredericia-klar-med-konklusioner-i-bjerregaard-sagen