DK Nyt
Fredensborg digitaliserer sundhedsplejen

Fredensborg digitaliserer sundhedsplejen

Familier, som er tilknyttet sundhedsplejen i Fredensborg Kommune, kan nu se barnets journal på nettet og kontakte sundhedsplejersken elektronisk
12. APR 2011 10.34

FREDENSBORG: I løbet af april 2011 tager sundhedsplejen et nyt interaktivt kom-munikationsværktøj i brug, når Sundhedsvejen.dk implementeres.

Det betyder, at forældre med spædbørn nu kan slå op i barnets journal, se sundhedsplejerskens notater, udskrive barnets vækst-kurver og finde mødregruppens telefonliste elektronisk. Den elektroniske journal erstatter papirudgaven af barnets bog.

Formanden for Social- og Sundhedsudvalget, Hans Nissen (S) er glad for de nye muligheder.

- Med det nye system tager sundhedsplejen et stort spring ind i den digitale alder. I Fredensborg Kommune arbejder vi løbende på at udvikle vores digitale borgerbetjening, og derfor glæder vi os over at kunne tage Sundhedsvejen.dk i brug. En elektronisk barnets journal er et af de kvalitetsmål, Byrådet har vedtaget for 2011 for udvikling af servicen i kommunen. Det er meget tilfredsstillende, at vi allerede her i begyndelsen af året er nået så langt, at målet er opfyldt, siger han.

Ledende sundhedsplejerske, Charlotte W. Nielsen glæder sig også til at tage det nye system i brug.

- Med Sundhedsvejen.dk bliver det meget enklere for familierne både at komme i kontakt med os og få adgang til børnenes journaler, når det passer ind i deres dagligdag, siger hun.

Sikkerheden er selvfølgelig i top, så al kommunikation i mellem familierne og sundhedsplejen foregår via sikre forbindelser, og brugernavn og adgangskode til Sundhedsvejen.dk udleveres direkte til familierne af sundhedsplejersken.

mou

https://www.dknyt.dkartikel/fredensborg-digitaliserer-sundhedsplejen