DK Nyt
Forurenet af Grindsted-gift - oplagt til møller

Forurenet af Grindsted-gift - oplagt til møller

Varde-topfolk går efter afslag fra Naturstyrelsen til miljøministeren for at kunne bruge den forurenede Kærgaard Klitplantage til 40 megavindmøller
4. JAN 2012 10.05

VARDE: Efter afslag fra Naturstyrelsen henvender borgmester Gyling haahr (V) og kommunaldirektør Max Kruse sig nu direkte til miljøminister Ida Auken (SF):

- Plantagen er ikke en del af forsvarets træningsområde, og området er så belastet af forurening fra giftdepotet fra Grindstedværket, at det ikke er velegnet til rekreative formål, skriver de to varde-topfolk i brevet til miljøministeren.

I den offentlige debat om en ny vindmølleplan i Varde Kommune har flere undret sig over, at man ikke kan planlægge vindmøller på nogle af forsvarets og Naturstyrelsens ubeboede områder langs kysten. Varde Kommune har dog stor forståelse for, at vindmøller ikke må påvirke forsvarets muligheder for at træne soldaterne, understreger Gylling Haahr og Max Kruse i brevet til ministeren. Og netop derfor foreslog kommunen Naturstyrelsen at bruge et område ved Kærgård Klitplantage til vindmøller.

Men svaret var, at klitplantagen er et særligt EU beskyttet natur- og fugleområde, og at hele plantagen er fredet. Derfor vil det ifølge Naturstyrelsen 'være overordentligt vanskeligt at gennemføre planlægning for vindmøller i Kærgård Klitplantage.'

Det vakte undren på rådhuset i Varde, og med brevet til miljøministeren efterlyser Gylling Haahr og Max Kruse nu nye drøftelser og henviser til, at der ikke vil være behov for at fælde skov i plantagen, hvis det er under 150 meter høje, typegodkendte møller, og at det dermed kun i begrænset omfang vil påvirke plante- og dyreliv.

ka

 

https://www.dknyt.dkartikel/forurenet-af-grindsted-gift-oplagt-til-moeller