DK Nyt
Fortsat støtte til livet med kræft

Fortsat støtte til livet med kræft

I tæt samarbejde med det lokale Kræftens Bekæmpelse har Esbjerg Kommune i snart et år tilbudt et forløb om livet med kræft til borgere, der har eller har haft kræft. Gode erfaringer med forløbet betyder, at tilbuddet fortsætter
14. MAR 2011 13.52

ESBJERG: Forløbet skal være med til at sikre, at den enkelte bevarer et selvstændigt og meningsfuldt liv på trods af sygdommen.

- Det seneste års arbejde med støtte til livet med kræft vil i de kommende måneder blive evalueret, så vi fremadrettet kan få et endnu bedre tilbud til borgerne i målgruppen, siger direktør for Sundhed & Omsorg Arne Nikolajsen.

- At tiltaget evalueres, er ikke ensbetydende med, at tilbuddet stopper. Tværtimod. Vi har i det seneste år fået rigtigt gode erfaringer med de borgere, som har deltaget i forløbet, og samarbejdet med Sydvestjysk Sygehus og de praktiserende læger om henvisning af borgere fungerer rigtigt godt. Hvis der foretages ændringer af tilbuddet efter evalueringen, så bliver det til det bedre for borgerne, siger Arne Nikolajsen.

Koordinatorer fra Esbjerg Kommunes Patientuddannelsesteam har været og vil også fremover være til rådighed for at sikre, at borgerne får udarbejdet en relevant plan for deres forløb om livet med kræft.

Forløbet tager udgangspunkt i det hele menneske og i den enkeltes livssituation. Det består af en sammenhængende indsats, som f.eks. kan omfatte kost, motion, rygeophør, trivsel og andre aktiviteter, som kan øge borgerens muligheder for et meningsfuldt liv med kræft. Aktiviteterne udbydes af Esbjerg Kommune og Kræftens Bekæmpelse i fællesskab.

mou

 

https://www.dknyt.dkartikel/fortsat-stoette-til-livet-med-kraeft