DK Nyt
Forstads-udvikling giver Faaborg-Midtfyn byplanpris
Det var byudviklingen i Odense-forstaden Årslev, der gav årets byplanpris til Faaborg-Midtfyn Kommune.

Forstads-udvikling giver Faaborg-Midtfyn byplanpris

Både juryens pris og publikumsprisen går til Faaborg-Midtfyn Kommune for udviklingen af Odense-forstaden Årslev.
1. OKT 2020 12.47

FAABORG-MIDTFYN: Faaborg-Midtfyn Kommune vinder Byplanprisen 2020 for udviklingen af Odense-forstaden Årslev. Det er byudvikling i en skala, der er en storby værdig, vurderer juryen. Men udviklingen sker altså i en by med 4000 indbyggere, hvor den tætte involvering af borgerne har været afgørende for successen, oplyser Dansk Byplanlaboratorium.

Der var dobbelt-gevinst for Faaborg-Midtfyn, for kommunen fik både juryens pris og publikumsprisen. Det var en enig jury og 56 pct. af de afgivne publikumsstemmer gik også til Faaborg-Midtfyn.

- Byudviklingen i Årslev har vist, hvor vigtigt det er, at kommunerne har blik for forstæderne og dyrker de muligheder som disse rummer. Borgerne har kvitteret og givet deres bidrag, der understreger, at byudvikling handler om meget mere end detailhandel og cafeer, siger direktør Ellen Højgaard Jensen, Dansk Byplanlaboratorium. 

Faaborg-Midtfyn vandt i tæt opløb med Furesø Kommune/Bofællesskabet Mageløse og Køge Kommune/Køge Kyst.  

Og det var en meget tilfreds borgmester Hans Stavnsager (S), der modtog prisen:

- Det forpligter at finde vej i planlægningen af gode byer. Også selvom vi ikke arbejder med en storby eller et decideret vækstområde. Det skylder vi borgere, der har valgt at bo i landdistriktskommuner og forstæder uden for de større byer. Det handler om at forhindre, at Danmark knækker midt over. Derfor er vi utroligt stolte og glade for at modtage Byplanprisen for udviklingen af ”Fremtidens Forstad”. Vi håber vi kan være med til at inspirere andre med de erfaringer og den proces, vi står midt i.

ka

 

https://www.dknyt.dkartikel/forstads-udvikling-giver-faaborg-midtfyn-byplanpris