DK Nyt
Forsøget i Aalborg: Bilisterne begejstrede for el-biler

Forsøget i Aalborg: Bilisterne begejstrede for el-biler

Første del af forsøget med at stille elbiler til rådighed for et antal borgere blev en succes - nu skal der findes nye borgere til næste runde af forsøget

AALBORG: Elbilerne i 'testenelbil.dk'-projektet i Aalborg Kommune har snart kørt på de nordjyske veje i 3 måneder, og oplevelserne fra testpiloterne i Aalborg har været gode og rigtig mange.

ChoosEV og Aalborg Kommune åbner nu op for tilmeldinger til den 2. ud af i alt 8 testrunder, og der skal findes 10 nye testkørere. Næste hold får elbilerne overleveret d. 7. juni 2011 og har dem hen over sommeren.

På 'testenelbil.dk' , hvor testpiloterne kan lufte deres erfaringer med elbilen, har deltagerne berettet om mange oplevelser. En af testpiloterne skriver:

'Elbilen er lavet til alle - opfører sig som en bil - endda bedre - nem at køre (ukompliceret, mindre stress), stor, rummelig, alligevel nem at finde en p-plads til... Herligt!'

Alle borgere i Aalborg Kommune, der har kørekort og lyst til at være med til at teste en elbil, har mulighed for at søge om at blive udvalgt til projektet. Der skal findes deltagere med mange forskellige baggrunde, da 'testenelbil.dk' vil have et bredt udsnit af erfaringer. Derfor skal alt fra børnefamilier og par til pensionister og enlige være med i projektet.

Der er mange holdninger til elbilen - og stadig mange fordomme. Hvis elbiler skal blive en del af hverdagen i Danmark, skal det afklares, i hvilke situationer elbilen kan erstatte den almindelige bil - og de gamle myter om elbiler skal aflives, de gælder nemlig ikke længere pga. elbilens hurtige udvikling.

Formålet med 'testenelbil.dk'-projektet er derfor at indsamle erfaringer omkring, hvordan elbilerne vil fungere i dagligdagen for helt almindelige borgere.

'testenelbil.dk'-projektet løber indtil foråret 2013 i Aalborg Kommune. De i alt 80 testkørere, der bliver udvalgt til at deltage på et tidspunkt i løbet af den toårige projektperiode, får stillet en elbil til rådighed i tre måneder. Bilerne stilles gratis til rådighed, og 'testenelbil.dk' installerer en ladestander til opladning af bilen hjemme hos testpiloterne.

De eneste modydelser for at deltage er, at man skal fortælle om sine erfaringer med elbilen, og så skal man som deltager betale den strøm, bilen bruger.

Men det er en begrænset omkostning, for en elbil bruger kun for ca. ca. 30 øre pr. kilometer.

mou

https://www.dknyt.dkartikel/forsoeget-i-aalborg-bilisterne-begejstrede-for-el-biler