Foto: Cathrine Ertmann, Ritzau Scanpix

Foreninger kan tjene på at samle affald - kommuner er mellemled

Sponsorer fra erhvervslivet betaler, og kommunerne bestemmer indsamlingsområderne.

Projektet 'Ren Natur' er søsat af organisationen Hold Danmark Rent og foreløbigt 18 kommuner. Det går ud på, at foreninger og grupper kan indkassere et sponsoreret engangsbeløb på 3.000 kr., hvis de på én aftalt dag samler skrald på ruter, som er aftalt med kommunen.

Projektet begyndte som et forsøg i fire kommuner sidste år, hvor 22 foreninger stillede med frivillige, der gerne samlede skrald et sted i kommunen. Det var Næstved, Vordingborg, Kolding og Aarhus kommuner. Her fra 2019 er 18 kommuner tilmeldt, og sammen med både private og lokale foreninger håber man på at nå i dybden med både nyt og gammelt affald.

Foreningen kan selv bestemme dag, dato og tidspunkt indenfor den indsamlingsperiode, som vil være angivet på ruten. En indsamlingsperiode kan fx være fra 15 april. til 1. juni - og foreningen skal stille med mindst seks frivillige den pågældende dag, eget cvr-nummer og en myndig indsamlingsleder.

Nye kommuner, der også gerne vil med i ordningen, kan melde sig til og så være med fra 2020.

McDonald’s, SPAR, Trioplast og Dansk Retursystem er nationale sponsorer af Ren Natur.

De første 18 kommuner, der er med: Jammerbugt, Frederikshavn, Aalborg, Randers, Aarhus, Ringkøbing-Skjern, Esbjerg, Fredericia, Kolding, Haderslev, Odense, Næstved, Vordingborg, Køge, Albertslund, Ballerup, Fredensborg og Helsingør.

Se mere om projekt Ren Natur

ka

 

 

https://www.dknyt.dkartikel/foreninger-kan-tjene-p-at-samle-affald-kommuner-er-mellemled