Forældre med børn i institutioner har ikke råd til vintertøj

Flere institutioner samler brugte flyverdragter sammen og har skiftetøj liggende.
25. JAN 2019 6.45

I en stor del af landets institutioner er der børn, hvis forældre ikke har råd til at købe de mest basale ting til dem såsom regn- og vintertøj.

Sådan lyder konklusionen i en undersøgelse blandt 473 medlemmer af pædagogernes fagforening, Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund (Bupl). Det skriver Information.

38 pct. af de adspurgte pædagoger svarer, at de har børn i institutionen, hvor forældrene ikke har råd til at købe basale ting til barnet.

Det skræmmer Bupl-formand Elisa Rimpler, at flere børn lider afsavn i hverdagen.

- Pædagogerne oplever, at børnene mangler tøj, der passer til årstiden, og sund kost. Det er helt basale ting, som man tænker, alle børn har brug for for at have et godt børneliv og trives.

- Det påvirker børnene rigtig kraftigt, når de i lang tid oplever, at de ikke får de samme ting som andre børn. De oplever, at de er anderledes, og det bliver sværere for dem at få et fælles udgangspunkt, siger hun til Ritzau.

Ifølge Elisa Rimpler forsøger man i flere institutioner at afhjælpe problemet ved at samle brugte flyverdragter sammen og have skiftetøj liggende.

Ritzau

https://www.dknyt.dkartikel/foraeldre-med-brn-i-institutioner-har-ikke-rd-til-vintertj