DK Nyt

Fondsmillioner og politisk flertal bag nyt Danevirke-museum

KORT NYT30. DEC 2020 11.10

73 mio. kr. fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal og Augustinus Fonden samt en politisk aftale blandt Folketingets partier med en mio. kr. årligt til drift fra staten skal sikre opførelse af en nyt Danevirke-museum i Sydslesvig.

Det gamle fæstningsanlæg Danevirke er sammen med Hedeby blevet anerkendt af Unesco som verdensarv. Det giver mulighed for at præsentere og formidle til en endnu større kreds af mennesker, men museet ved Danevirke trænger til at blive opdateret, oplyser Kulturministeriet. Tilsagnet er forudsat, at Slesvig-Holsten fastholder sin tidligere udmelding om at bidrage med en tilsvarende sum.

- Danevirke er en vigtig del af dansk kulturarv. I 2020, hvor vi fejrer 100-året for genforeningen, glæder jeg mig over, at vi kan være med til at sikre, at et større publikum kan få en endnu bedre oplevelse af det voldanlæg, der har været det danske riges sydgrænse. Det handler både om Danmarks historiske rolle i grænselandet, og at Danmark og Slesvig-Holsten er partnere i formidlingen af vores fælles historie, siger kulturminister Joy Mogensen (S).

ibs

https://www.dknyt.dkartikel/fondsmillioner-og-politisk-flertal-bag-nyt-danevirke-museum